Afbeelding

Pleidooi voor aanleg landbouwweg in Berkenwoude

Algemeen 687 keer gelezen

BERKENWOUDE • Als het aan de SGP ligt komt er een extra weg in Berkenwoude voor landbouwverkeer. Dit om de Dorpsstraat te ontzien.

Bewoners vragen al tien jaar om aandacht voor de zware landbouwvoertuigen die, soms op hoge snelheid, over de Dorpsstraat rijden. Dit zou zorgen voor onveilige situaties voor fietsers en voetgangers en schade veroorzaken aan de aanliggende huizen.  

Voorbeelden
De SGP ziet in de aanleg van een landbouwweg een oplossing voor het probleem. De partij wijst op de rondweg die bij Ouderkerk ligt en de landbouwweg bij Bergambacht. 'Twee uitstekende voorbeelden waarbij dorpskernen zijn ontzien. Dat moet ook in Berkenwoude kunnen.' 

De SGP benadrukt niet tegen landbouwverkeer te zijn. 'Integendeel. Dat hoort nou eenmaal in onze mooie landelijke omgeving. Maar boeren en burgers zijn wel gebaat bij veilige routes!' 

Petitie
Door middel van een petitie wil de SGP het college van B en W vragen om een onderzoek te starten naar aanleg van de landbouwweg. Fractievoorzitter Jan Willem van der Ham zal de petitie zaterdag overhandigen aan wethouder Bert Bening. De overhandiging is op de Dorpsstraat in Berkenwoude.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden