• Het bijna voltallige bestuur van Dorpsvereniging Polsbroek.
• Het bijna voltallige bestuur van Dorpsvereniging Polsbroek.

Kernenspel en Kikkerrace omlijsten jubileum Dorpsvereniging Polsbroek

  •   309 keer gelezen

POLSBROEK • De Dorpsvereniging in Polsbroek pakt uit vanwege de viering van het dertigjarig bestaan. Het eerste Lopikse dorpskernenspel, een kikkerrace en burenfuif vormen de ingrediënten van het jubileumweekend.

Voorzitter Gerrit-Jan Verstoep kijkt er naar uit: "Na de nodige voorbereidingen is het bijna zover. Het wordt een mooi feest, dat kan niet anders."

Vanuit acht van de negen Lopikse kernen –Uitweg slaagde er niet in een team op de been te brengen- is vrijdagavond 21 september een delegatie op het Dorpsplein in Polsbroek present om de strijd aan te gaan met de andere dorpen. "Teams van minimaal zes personen en een captain komen op verschillende onderdelen tegen elkaar in actie. De precieze invulling is nog geheim, ook voor het Polsbroekse team, maar vaststaat dat het een spektakel gaat worden", weet Gerrit-Jan Verstoep zeker dat niet alleen de deelnemers een leuke avond gaan krijgen, maar ook het publiek zeker aan zijn trekken zal komen.

Vervolgens: "De gemeente ondersteunt het initiatief, reden waarom wethouder Johan van Everdingen het kernenspel opent en burgemeester Laurens de Graaf deze avond ook aanwezig zal zijn." Het evenement duurt van 18.00 tot circa 21.45 uur, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt in het Dorpshuis.

Op zaterdag 22 september wordt voor de derde keer (ook tijdens de viering van het 20- en 25-jarig bestaan) de Polsbroekse Kikkerrace gehouden. Er gaan om 15.30 uur enkele duizenden kikkers bij de dorpspomp te water, die door de brandweer over de finish worden gespoten. Voor de eigenaren van de eerste dertig kikkers zijn er mooie prijzen beschikbaar gesteld door de middenstand en ondernemers uit Polsbroek en buurdorpen. 

Vervolgens is er een demonstratie van het nieuwe brandweervoertuig van post Benschop, waarna een burenfuif –inhakend op Burendag- op het Dorpsplein wordt gehouden. Verstoep: "Het is de bedoeling dat iedereen wat lekkers meeneemt, om er gezamenlijk van te genieten. Vorig jaar hebben we dit ook georganiseerd en het was niet alleen heel smakelijk, maar ook reuze gezellig."

De viering van het dertigjarig jubileum is voor Gerrit-Jan Verstoep overigens meteen het laatste evenement dat hij als voorzitter mee zal maken. "Na zo'n tien jaar actief geweest te zijn in de dorpsvereniging vind ik het mooi geweest. Ik maak graag plaats voor een nieuwe enthousiasteling."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK