Afbeelding

Unieck! verzet zich tegen verplaatsing

Algemeen 903 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Unieck! Zorgverlening zoekt steun bij de gemeenteraad om te voorkomen dat de aanbieder van wonen en zorg de locatie aan de Achterwetering in Schoonhoven moet verlaten.

Het college van B en W stelt dat het gebied geen woonbestemming heeft en vreest toekomstige claims van naburige bedrijven. "En dat zou de gemeente geld kosten", sprak burgemeester Roel Cazemier tegen de politieke vertegenwoordigers die Unieck! de hand willen reiken.

De kwestie is door Gerben van Roest, eigenaar van Unieck! voorgelegd aan de bezwaar- en beroepsschriftencommissie. Hij verzet zich tegen de handelwijze van de gemeente. De uitspraak van dit orgaan kan weliswaar door het gemeentebestuur worden genegeerd, maar Cazemier gaf aan dat zoiets niet vaak voorkomt. "Dan moet je je wel eerst goed achter je oren krabben."

Dwangsom
Intussen heeft de gemeente Krimpenerwaard een dwangsom opgelegd van ruim 200.000 euro voor illegale bewoning. Daar had een meerderheid van de commissie samenleving geen goed gevoel bij.

Diverse fracties hebben op uitnodiging van Van Roest het woonzorgcomplex aan de Achterwetering bezocht. Met name Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard) meent dat zorg en dagbesteding prima passen in het kantorengebied. "De buren hebben geen probleem met de activiteiten van Unieck! Bovendien heeft voormalig wethouder Peter Matheij van de gemeente Schoonhoven in 2014 mondelinge toezeggingen gaan. Hij zou dit desnoods onder ede willen verklaren."

Van Roest deed als inspreker een klemmend beroep op alle aanwezigen om de situatie te legaliseren. "Ik begrijp het probleem niet. Intussen zorgen de verwikkelingen tot veel stress bij mij en de bewoners. Er nooit met ons gesproken. Het gaat alleen over ons. De gemeente wil meedenken over een nieuwe locatie, maar die is er niet. Bovendien is reeds twee ton geïnvesteerd in het huidige pand."

Burgemeester Roel Cazemier was niet te vermurwen. "We geven Unieck! anderhalf jaar de tijd om met een oplossing te komen. Handhaving is een wettelijke maatregel. We willen geen precedent scheppen."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden