Afbeelding
Foto: JOHN WIJNTJES

Leander van den Oever niet te stuiten op Rubo Langeland Open

Sport 1.295 keer gelezen

krimpen aan de ijssel • Leander van den Oever, lid van TV Langeland, heeft het open toernooi van zijn eigen club gewonnen. In de finale van het Rubo Langeland Open versloeg hij Thom van der Velden in drie sets.

Het jaarlijkse toernooi telde evenals omringende tennis-evenementen een magere bezetting in de hoogste categorieën. Voor deelname aan het enkelespel op niveau was geen poule te formeren.

Bij heren-5 lukte dat wel. De als eerste geplaatste Philip Steens (TC Krimpen) maakte zijn favorietenrol niet waar. Hij sneuvelde reeds in de eerste ronde tegen Jay Besters.

Intussen slalomden Van den Oever en Van der Velden behendig door het deelnemersveld en stonden zij zondagmiddag tegenover elkaar. Het werd een fel gevecht, waarvan de afloop niet te voorspellen was. Van der Velden won de eerste set met 7-6, maar moest daarna terrein prijsgeven. Met 6-2 en 6-4 stelde Van den Oever de winst veilig.

Het herendubbel kende wel strijd op niveau 4. Dat mondde uit in een onderonsje tussen twee sterke koppels van TV Langeland en twee ervaren koppels van TC Krimpen.

Verrassend genoeg kwamen de als eerste geplaatsten Glenn Nuijen en Yuri van der Sman (TC Krimpen) er totaal niet aan te pas. Ze verloren al hun partijen. De zege ging naar Leander van den Oever en Wesley Assman (TV Langeland), die resoluut afrekenden met hun tegenstanders. Op de tweede plaats eindigden Robert van Dorsten en Gabor Hornyak, die daarmee het feest voor TV Langeland compleet maakten.

Bij de dames won Williams (RLTC Ridderkerk) het enkelspel 6. Dagmar Gerla (TC Krimpen) was de sterkste op niveau 7.

Pieter van der Laan

• Thom van der Velden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden