Afbeelding
Foto: Hanneke Klaaijsen

‘Mooiste hoekje van Schoonhoven’ in Italiaanse sferen

Algemeen 2.195 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De geur van verse pizza. Het gerinkel van glazen wijn. Een taartschep die door de tiramisu glijdt. Goede gesprekken in de avondzon. Wie zijn ogen dicht deed, zou geloven dat hij op vakantie was in Italië. Maar het was toch echt aan de Schoonhovense Tol, waar zaterdagavond een bomvol terras met elkaar de zomer vierde.

Horeca-ondernemers Toltien, BakeWork en Fausto hadden voor de gelegenheid de handen ineen geslagen. Fausto verzorgde verse pizza's uit de houtoven, Toltien voorzag de eters van Italiaanse wijn of een lekker biertje en na afloop kon men bij BakeWork terecht voor het toetje, met keus uit twee soorten tiramisu.

"Als horeca-ondernemers willen we graag laten zien dat je in Schoonhoven iets succesvols kunt neerzetten door het beste van elkaar samen te voegen", aldus de drie organiserende ondernemers. "We zitten in het mooiste hoekje van Schoonhoven en we hebben alledrie iets te bieden wat mensen enorm waarderen. Het is toch prachtig dat we onze klanten nu gezamenlijk zo'n leuke avond kunnen aanbieden?"

Dat de samenwerking gewaardeerd werd, was wel duidelijk. Niet alleen het terras van Toltien was tot de laatste stoel gevuld, maar ook dat van buurman Cyprus, die in zijn vakantie zijn buitenruimte beschikbaar had gesteld. En zelfs op de bankjes van BakeWork werd gretig gesmuld van de pizza's met gorgonzola of prosciutto.

Toen het eind van de grote stapel deegbollen in zicht kwam, wachtte misschien wel de lastigste keuze van de avond. Want werd het de traditionele tiramisu met cacao of toch die witte met frambozen en Grand Marnier?

Hanneke Klaaijsen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden