• Toen het sponsorbord er nog stond..
• Toen het sponsorbord er nog stond..

Sponsorborden rotonde Haastrecht opnieuw verdwenen

Algemeen 813 keer gelezen

HAASTRECHT • Historische Vereniging Haastrecht is door aanhoudend vandalisme een sponsor kwijt.  Partycentrum Het Witte Hof houdt het voor gezien nu tot tweemaal toe hun sponsorborden op de Haastrechtse rotonde zijn verdwenen.

"De rotonde bij de entree van Haastrecht werd drie jaar geleden helemaal opgeknapt op initiatief van de Historische Vereniging en Ondernemersvereniging Vlist Onderneemt", blikt Mieke de Ruiter, secretaris van Historische Vereniging Haastrecht, terug. "Blikvangers zijn de twee silhouetten van schaatsers in staal en over het resultaat is iedereen enthousiast. Sindsdien wordt de rotonde, onder beheer van de historische vereniging, keurig bijgehouden. Daarbij hielp ook de plaatselijke brandweer een handje door de planten en bloemen in de afgelopen droge periode diverse keren te besproeien. De rotonde is hiermee verworden tot een visitekaartje van Haastrecht."

Verdwenen
Om de kosten van het onderhoud te dekken, werd de rotonde gesponsord door partycentrum Het Witte Hof. De Ruiter: "Dat gaf de expolitant het recht om twee reclameborden aan weerszijden van de rotonde te plaatsen. Een half jaar geleden ging het echter voor de eerste keer mis. Vandalen rukten de borden uit de grond en gingen ermee vandoor. Na het opnieuw vervaardigen van de borden en extra stevige verankering heeft zich dat nu herhaald.  Opnieuw zijn de borden verdwenen."

De secretaris van de historische vereniging kan zich voorstellen dat voor de sponsor de lol er nu af is. "Wederom nieuwe borden laten maken met het risico dat die op korte termijn weer verdwijnen is een te groot risico. Dus heeft Het Witte Hof helaas besloten de handdoek in de ring te gooien."

Van het incident is aangifte gedaan bij de politie. "We houden de hoop dat de borden alsnog boven water komen. Mocht iemand toevallig getuige geweest zijn of iets gehoord of gezien hebben, dan verneemt de politie dat graag."

Mochten de borden zoek blijven, dan hoopt de historische vereniging een nieuwe rotondesponsor te begroeten. Belangstellenden kunnen contact opnemen via: info@historischevereniginghaastrecht.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden