Favoriet Jaco de Groot maakt zijn faam waar met een fenomenale sprong.
Favoriet Jaco de Groot maakt zijn faam waar met een fenomenale sprong. Foto: Stephan Tellier

Laatste klassementswedstrijd levert geen verrassingen op voor polsstokverspringers

Sport 422 keer gelezen

VLIST • Woensdagavond vond in Vlist de laatste polsstokverspring wedstrijd plaats die meetelde voor het De Samenwerking-Klassement. Dit was de laatste kans voor springers om zich naar een plek op het Hollands Kampioenschap te springen, welke zaterdag plaats zal vinden in Vlist. De winnaars van het klassement zijn senior Jaco de Groot (Woerden), dame Dymphie Baas (Oudewater), junior Richard van Bemmel (Utrecht), bij de jongens Reinier Overbeek (Benschop) en Demi Groothedde (Jaarsveld) was het sterkste meisje. 

Dit zijn dan ook de favorieten voor het Hollands Kampioenschap, dat aankomende zaterdag 11 augustus om 14.00 uur van start zal gaan in Vlist. Bij de junioren zijn er kansen voor andere springers. Richard van Bemmel blesseerde zich namelijk vorige week, waardoor de weg nu open ligt voor de rest van de junioren. Dit belooft een spannende strijd te worden. Bij de dames is Wendy Helmes (IJsselstein) de laatste weken goed in vorm. Zij lijkt dan ook een belangrijke concurrent voor Dymphie Baas in de damescategorie. Bij de senioren is Jaco de Groot topfavoriet, maar Wouter van Midden heeft het thuisvoordeel. Spanning in meerdere categorieën dus tijdens het Hollands Kampioenschap. 

Nationale Competitie
Na het Hollands Kampioenschap zullen springers zich via de Nationale Competitie met een nieuw klassement moeten kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap. In deze korte landelijke selectiereeks van vier wedstrijden treffen alle nationale toppers elkaar in de aanloop naar het NK, welke op 1 september versprongen zal worden in Bergum. In het nieuwe klassement kunnen springers vier afstanden neerzetten, welke aangevuld wordt met de gemiddelde afstand van een springer in het De Samenwerking-Klassement. 

Aankomende zaterdag zal op de Vlisterschansen om 14.00 uur worden gestart met het Hollands Kampioenschap, een van de belangrijkste titels uit het polsstokverspring seizoen.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden