De Laurentiuskerk in Bergambacht.
De Laurentiuskerk in Bergambacht. Foto: Laurentiuskerk

Laurentiuskerk houdt open kerk

Algemeen 458 keer gelezen

BERGAMBACHT • De Laurentiuskerk in Bergambacht is zaterdag 11 augustus van 14:00 tot 15:00 uur open voor belangstellenden.

 In de oude dorpskern staat al sinds de Middeleeuwen de Laurentiuskerk. De kerktoren, gebouwd in de stijl van de Kempense Gotiek, ziet al ruim vijfhonderd jaar, als een trouwe wachter, over het dorp uit. Het kerkschip staat al zevenhonderdenvijftig jaar op de "berg" (donk) van dit "ambacht". Tot voor kort was de kerk alleen op zon- en feestdagen geopend voor de godsdienstoefeningen. Maar de kerk wil méér zijn. Ze wil een plek bieden om even tot rust te komen.

Daarom gaat de kerk op zaterdag 11 augustus open van 14.00 tot 15.00 uur. Het gebouw is dan nagenoeg leeg en er kan rustig rondgekeken en gezeten worden in dit eeuwenoude monument. Soms hoor je kalme orgelmuziek en af en toe klinkt het carillon en slaat de klok. Maar er is vooral rust en stilte. Even weg uit de hectiek van alledag. Indien nodig vindt u een luisterend oor bij de gastheer of -vrouw. De Laurentiuskerk van Bergambacht. Een mo(nu)ment om even… op adem te komen. Wees welkom.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden