• Zaklopen op terrein van camping De Kleine Betuwe.
• Zaklopen op terrein van camping De Kleine Betuwe. Foto: privécollectie

Nostalgische plaatjes van campingleven in Haastrecht

Algemeen 1.236 keer gelezen

HAASTRECHT • Als kind verbleef Ron Doorn (58) praktisch elke zomer op de camping bij speeltuin De Kleine Betuwe in Haastrecht. Zijn vader schoot als amateur-fotograaf tientallen foto's tijdens die vakanties.

De afbeeldingen geven een uniek inkijkje in het campingleven van eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Zelf koestert Doorn mooie herinneringen aan die tijd. "Hele dagen was ik met m'n vriendjes op pad. Als we niet in de speeltuin zaten, waren wel ergens op de camping aan het spelen."

Er hing een leuke sfeer op de camping die vooral werd bevolkt door arbeidersgezinnen. Veel kampeerders staken de handjes uit de mouwen om eigenaren Nel en Aad Bolk te helpen met allerlei werkzaamheden. "Je zag dan gasten in de bediening op het terras lopen. Zelf zat ik nog wel eens bij de ingang van de speeltuin om toegangsgeld te innen. Daar verdiende ik een leuk zakcentje mee."

Strenge eisen
In 1975 was Doorn voor het laatst op de camping. Jaren later ging de Zoetermeerder nog een keer op de koffie bij de familie Bolk. Toen al bleek het lastig om de camping en speeltuin open te houden. "De eigenaren moesten aan allerlei strenge eisen voldoen. Daarnaast kregen landelijke pretparken steeds vaker de voorkeur tijdens schoolreisjes." Sinds 2005 vinden er geen activiteiten meer plaats en ligt het speelterrein van De Kleine Betuwe er troosteloos bij. Doorn is er al jaren niet meer geweest.

De vakantiefoto's die zijn vader maakte zou hij het liefst aan een archief doneren. "Ik zou het zonde vinden als ze verloren gaan, want het zijn mooie nostalgische plaatjes. Wie weet is er iemand die er wat mee kan."

Wie in contact wil komen met Ron Doorn kan een e-mail sturen naar de redactie: redactie.krimpenerwaard@kontaktmediapartners.nl.

• Viswedstrijd in de pelikaansloot.
• Relaxen voor de caravan.
• Watervliegtuig 'De Pelikaan'.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden