• Kinderen van statushouders in de Krimpenerwaard kregen woensdag een tweedehands fiets.
• Kinderen van statushouders in de Krimpenerwaard kregen woensdag een tweedehands fiets. Foto: aangeleverd

Fietsen voor kinderen Krimpenerwaardse statushouders

Algemeen 784 keer gelezen

BERGAMBACHT • Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) heeft woensdag twaalf fietsen uitgereikt aan jongeren uit Bergambacht in de leeftijd van 11 tot 16 jaar.

Het betreft hier kinderen van statushouders die geen fiets hebben en wel volgend jaar naar het voortgezet onderwijs in Gouda of Schoonhoven gaan. Eerder werden aan jongeren in Haastrecht veertien tweedehands fietsen uitgereikt. De vrijwilligersstichting zet zich in om statushouders zo snel en zo goed mogelijk te helpen met integreren in hun eigen buurt, dorp of stad in de Krimpenerwaard. Ingrid Rietveld en Joke Smit van KIC houden zich bezig met de beschikbaar stellen van rijwielen. Zij zoeken en regelen wel vaker een fiets voor enkele jongeren, maar dit jaar bleek de nood veel hoger. Via de moeders die deelnemen aan de ontmoetingsgroepen voor statushouders van KIC meldden zich meer dan twintig jongeren. De coördinatoren van deze vrouwengroepen onderzoeken steeds of er geen andere mogelijkheden zijn om een fiets aan te schaffen. Is dit niet het geval, dan komen de namen van de kinderen op de fietsenlijst van KIC.

Opgeknapt
Na overleg met het fonds Kinderhulp werd contact gezocht met de ANWB. De bond wil graag meewerken aan dit project. De ANWB zamelt landelijk kinderfietsen in en deze worden door vrijwilligers opgeknapt. De doelstelling van de ANWB is dat in 2020 alle schoolgaande kinderen over een fiets beschikken. Met een speciaal busje werden de fietsen woensdagmorgen door vrijwilligers in Bergambacht bezorgd. De fietsen verkeerden in een prima staat. De jongeren ontvingen van de ANWB een fietspaspoort met tips over gebruik, onderhoud en beveiligen van hun fiets. Na de vakantie wordt het project vervolgd en wordt er een lijst samengesteld voor Schoonhoven.

Wie mee wil werken aan activiteiten van Krimpenerwaard Intercultureel kan contact opnemen met Helma de Jong via h.dejong@krimpenerwaardintercultureel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden