• Hans de Groot
• Hans de Groot Foto: bram van risp

Hans de Groot: bestrijder van plaagdieren

Algemeen 2.366 keer gelezen

LEKKERKERK • Een wespennest in je tuin, huisdierenvlooien in je woning, knaaggrage muizen of ratten in je pand, marcherende mieren, de aanwezigheid van kakkerlakken in je huis of een mol die je tuin verruïneerd; het zijn allemaal voorbeelden van plaagdieren waar Hans de Groot wel raad mee weet. In adviserende én in bestrijdende zin.

Veel mensen kennen Lekkerkerker Hans de Groot als muskusrattenbestrijder van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard; een functie die hij nog altijd uitoefent. Daarnaast begon hij dit jaar zijn eigen bedrijf De Groot Faunabeheersing.

"Om de eenvoudige reden dat er in de Krimpenerwaard veel vraag is naar een specialist die mensen kan adviseren op het gebied van plaagdieren- en ongediertebestrijding én problemen kan oplossen", vertelt hij. De voorbije dertig jaar benutte hij een deel van zijn vrije tijd om in opdracht mollen te vangen bij boeren en particulieren.

"Dat doe ik nog steeds, maar ik heb nu met De Groot Faunabeheersing mijn activiteiten uitgebreid. Door de cursus 'Plaagdierenbestrijding' te volgen heb ik mijn kennis op dit vakgebied verder vergroot en ben ik nu op een breder terrein inzetbaar."

Wespenplagen
Wie te maken heeft met plaagdieren heeft aan één telefoontje genoeg om De Groot langs te laten komen. "Ik neem eerst de situatie in ogenschouw en kom dan met concrete oplossingen die ik vervolgens uitvoer."

Momenteel worden grote delen van Nederland geteisterd door wespenplagen. "En die kan nog duren tot de tweede week van september", weet Hans de Groot. "Als je een wespennest in je tuin hebt, stemt dat niet altijd tot vrolijkheid. Vaak gaat het om populaties van enkele duizenden exemplaren die in de buurt voedsel zoeken. Vaak komen ze af op allerlei zoetigheden die de mens ook lekker vindt. Heb je last van zo'n wespennest, ga dan niet zelf aan de slag met het bestrijden ervan. Daarvoor is specifieke kennis nodig. Die heb ik. En ik ben vaak dezelfde dag nog ter plekke om de plaag met succes te bestrijden."

Preventie
Ook muizen, ratten, mieren, kakkerlakken en allerlei andere plaagdieren kunnen de borst natmaken als De Groot zich meldt. Hij gaat hun gangen na, bestudeert de routes en komt met passende maatregelen. Daarnaast is hij in adviserende zin actief. "Preventie is in veel gevallen het beste bestrijdingsmiddel", weet hij uit ervaring.

"Dus wijs ik de mensen er zeker op hoe ze overlast kunnen voorkomen. Bestrijding is drie stappen verder. Maar als er echt sprake is van een 'plaag' dan grijp ik vanzelfsprekend in."

Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar via: 06-15066474

www.degrootfaunabeheersing.nl

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden