• Yoy en Gerbert van Beusekom uit Krimpen aan de Lek.
• Yoy en Gerbert van Beusekom uit Krimpen aan de Lek. Foto: Rick den Besten
vierdaagse

'Loop de Vierdaagse voor mijn opa'

Algemeen 758 keer gelezen

NIJMEGEN/KRIMPEN A/D LEK • Gerbert van Beusekom en zijn dochter Yoy uit Krimpen aan de Lek hadden weinig getraind voor de Vierdaagse van Nijmegen. En dat merken ze.

Yoy heeft pijn, het is aan haar gezicht af te lezen. "M'n voeten...het is bijna niet te verdragen. Maar ik ga door!" Ze loopt de Vierdaagse voor de eerste keer. Daar blijft het hoogstwaarschijnlijk bij. "Ik vind de sfeer echt geweldig, maar voor mij hoeft het niet meer. Ik kijk de Vierdaagse volgend jaar wel op de televisie."

Haar vader Gerbert deed 25 jaar geleden al een keertje mee aan de Vierdaagse en kon vrij gemakkelijk een startbewijs bemachtigen. Yoy wilde wel meelopen. "Eigenlijk zou ik 'm een keertje met mijn opa lopen. Dat had ik met hem afgesproken toen ik tien jaar oud was. Het is er nooit van gekomen. Hij zit nu in een rolstoel en kan niet meer meedoen. 'Dan ga ik voor jou lopen', zei ik voor de start tegen hem." Opa blijkt Yoy's grootste fan. "Hij belt iedere avond om te zeggen dat -ie trots is op me. Zelfs als ik zou opgeven, maar dat doe ik natuurlijk niet." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden