• Ries van den Berg uit Gouderak.
• Ries van den Berg uit Gouderak. Foto: Rick den Besten
vierdaagse

Ries van den Berg: 'Reizen met de trein bevalt me prima'

Algemeen 422 keer gelezen

NIJMEGEN/GOUDERAK • Voor Ries van den Berg uit Gouderak is het een bijzondere editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar loopt hij voor de 25e keer mee.

Trainen voor het wandelevenement doet hij nooit. "Waarom zou ik, het is maar 30 kilometer!" Dat hij meerdere keren per week hardloopt helpt ook wel mee. "Ik werk dus wel aan mijn conditie." Van den Berg's doel was altijd om 25 keer mee te doen aan de Vierdaagse. Nu dat is gelukt is het nog even de vraag of hij doorgaat.

Toch verwacht de Gouderakker ook volgend jaar weer aan de startstreep te staan. "Het is verslavend. Een paar jaar geleden ben ik, net voor de Vierdaagse, met mijn fiets over de kop geslagen. Daarbij brak ik mijn pols. Autorijden ging even niet meer, maar ik wilde zo graag meedoen dat ik de trein heb gepakt." Dat beviel zo goed dat Van den Berg nu elk jaar met het openbaar vervoer naar Nijmegen reist. "Om 6.12 uur stap ik in Gouda in de trein om rond 7.30 uur aan te komen in Nijmegen. Een half uurtje later start ik met lopen. Als ik klaar ben ga ik weer terug naar Gouderak." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden