Afbeelding

Eritrese statushouders tekenen participatieverklaring

Algemeen 479 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Veertien Eritrese statushouders hebben vrijdag in de bibliotheek van Bergambacht de participatieverklaring ondertekend. De feestelijke bijeenkomst werd bijgewoond door burgemeester Roel Cazemier.

Door het ondertekenen van de participatieverklaring verklaren de nieuwkomers kennis te hebben genomen van de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving en deze te respecteren.

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning -status­houders- worden gestimuleerd zo snel mogelijk mee te doen in onze samenleving, legt Mariëlle Azim, adviseur communicatie integratie statushouders, uit: "Het leren van de Nederlandse taal en kernwaarden en het vinden van werk zijn hierbij cruciaal. Daarom krijgen vluchtelingen die hier mogen blijven eerder en meer taalonderwijs. Ook worden zij direct gescreend om een beeld te krijgen van hun diploma's, werkervaring en taalvaardigheid. De participatieverklaring is een verplicht onderdeel van de inburgering."

De Eritrese statushouders uit de Krimpenerwaard hebben het participatietraject goed doorlopen. Azim: "Zij kregen training over de Nederlandse kernwaarden vrijheid, gelijkheid, solidariteit en partici­patie. Onder begeleiding van Vluch­telingenWerk, in samenwerking met stichting Lemat, een organisatie die Eritrese nieuwkomers in het integratie- en inburgeringsproces begeleidt, gingen de deelnemers tijdens negen bijeenkomsten aan de slag met deze kernwaarden."

Ook kwamen onderwerpen als de grondwet, verkeersveiligheid, gezondheid en gezin en (vrijwilligers)werk aan bod.

De laatste les werd feestelijk afgesloten met een Syrische lunch. Daarna volgde de ondertekening met felicitaties en bloemen.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden