• Leerlingen aan de start van hun verkeersexamen.
• Leerlingen aan de start van hun verkeersexamen. Foto: aangeleverd

Eerste verkeersexamen afgelegd in Ouderkerk

Algemeen 352 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Leerlingen van de twee basisscholen in Ouderkerk aan den IJssel - de Koningin Wilhelminaschool en De Schakel - hebben donderdag hun praktisch verkeersexamen afgelegd. 

De 87 leerlingen uit groep 7 en 8 werden beoordeeld op een aantal handelingen zoals: kijken, richting aangeven, voorrang geven en fietsen op de juiste plaats op de weg. De Kerkweg, Abelenlaan en de Burgemeester Neetstraat bleken lastige hobbels. 

Bij het verkeersexamen waren vakleerkrachten verkeer van OnderwijsAdvies betrokken. Die hebben de leerlingen vanaf groep 1 verkeerslessen gegeven om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op het veilig bewegen in het verkeer, lopend of op de fiets. Dit aan de hand van het lesprogramma 'School op Seef'.

Voorafgaand aan het examen controleerden wijkagenten de fietsen van de leerlingen. Met een verkeershesje van Veilig Verkeer Nederland konden ze op weg. Medewerkers van de gemeente Krimpenerwaard hadden pijlen op de weg aangebracht zodat ze gemakkelijk de weg vinden. Ouders van leerlingen van beide scholen zaten langs de route om te posten.

Het was voor het eerst dat er een praktisch verkeersexamen werd afgelegd in Ouderkerk aan den IJssel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden