• Conny Ponsen met de jongste turnjeugd.
• Conny Ponsen met de jongste turnjeugd. Foto: Adri Verhoeven

Topseizoen voor Thor-turnsters

Algemeen 1.111 keer gelezen

BERGAMBACHT • De turnsters van het Bergambachtse Thor zorgden het afgelopen seizoen voor klinkende resultaten. Trainster Conny Ponsen is bijvoorbeeld maar wat trots op de eerste plaats van haar pupil Danne van Laar tijdens de districtsfinale in Amsterdam.

De Thor-turnsters namen na een gedegen voorbereiding voor het eerst deel aan teamwedstrijden in Nieuwerkerk. Alle inspanningen om goed voor de dag te komen waren niet tevergeefs. Het team van Conny Ponsen, die al 37 jaar gym- en turnles geeft, behaalde de eerste prijs. De Lekkerkerkse oud-turnster merkte aan haar pupillen dat dit succes naar meer smaakte. "Met maar twee keer anderhalf uur trainen per week en een wedstrijd in het weekeinde, was dit een enorme opsteker," vertelt een trotse Ponsen. "Tijdens rayonwedstrijden op vierde divisieniveau blonk de 16-jarige Danne van Laar uit op de vierkamp. Na haar sprong-, brug-, balk- en vloeroefening mocht ze op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Valerie van Herk, Anniek Schmidt en Demi Slingerland presteerden eveneens uitstekend op de meerkamp. In het jaar dat Thor-gym 65 jaar bestaat is dit een uitstekend resultaat."

Conny Ponsen heeft veel plezier in haar werk. In haar tienerjaren was ze Zuid-Hollands kampioen en als trainster begeleidde zij haar plaatsgenote José Verwaal naar een podiumplek op de NK. Om zich te bekwamen in het trainersvak behaalde ze de benodigde diploma's en volgde ze clinics van bekende trainers, zoals van de onlangs overleden Boris Orlov. Naast het geven van lessen gymnastiek en turnen spant zij zich al 15 jaar in om ouderen sportief te laten wandelen. "Bewegen is zo belangrijk," vervolgt ze. "Bij Thor komt iedereen van jong tot oud aan zijn trekken. Met de wandelgroep trekken we binnenkort de Nespolder in, nemen daar het nieuwe pontje en wandelen via de Lekdijk terug naar Bergambacht."

Degenen die van spectaculaire bewegingsvormen houden kunnen sinds drie jaar bij Thor terecht voor freerunning. Bij deze manier van bewegen is het de bedoeling om door middel van gymnastische technieken over obstakels te springen.

"Er komen speciale trainers uit Zoetermeer over om deze lessen te geven," vertelt Erwin Honcoop, sinds acht jaar voorzitter van de gymafdeling van omnivereniging Thor. "Het is een opkomend onderdeel, waar wij op inhaken. Het is spectaculair om te zien en te doen. Ik vergelijk het met veredeld apenkooien."

Honcoop komt oorspronkelijk uit Brabant en turnde op wedstrijdniveau. "Toen mijn kinderen op gym gingen, werd ik gevraagd voor algemene ondersteuning. Twee maanden later was ik voorzitter", zegt hij lachend.

Conny Ponsen tenslotte: "Ik ga enthousiast door met het geven van trainingen. Zojuist mocht ik de Nijntjesdiploma's uitreiken aan peuters en kleuters. Met net zoveel liefde en plezier ga ik straks wandelen met 80-jarigen."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De onthulling van het herdenkingsbord.
Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Schoonhoven Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Krimpense steun voor fatbike-uitsluiting bij verkeersexamen Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden