• Betrokkenen met de folder van de puzzeltocht.
• Betrokkenen met de folder van de puzzeltocht.

Startschot cultuurhistorische fietspuzzeltocht door gemeente Lopik

Algemeen 412 keer gelezen

LOPIK • Met een cultuurhistorische fietspuzzeltocht kunnen bewoners en bezoekers in Lopik kennismaken met het vele erfgoed dat de gemeente rijk is. Vrijdag werd het startschot gegeven.

Tot september kan iedereen de puzzeltocht op eigen gelegenheid fietsen en daarbij meedoen aan een wedstrijd. De wedstrijdperiode duurt tot 7 september. Daarna blijft de route (digitaal en via een boekje) beschikbaar. De informatie wordt voor buitenlandse toeristen vertaald in het Engels en het Duits.

Belangstellenden kunnen een wedstrijdformulier afhalen bij drie horecagelegenheden in de gemeente: De Manebrug in Lopik, de Roode Leeuw in Lopikerkapel en de Wielewaal in Willige Langerak. De ingevulde formulieren kunnen hier ook weer worden ingeleverd. Dit kan tot vrijdag 7 september 18.00 uur; bij de Manebrug tot zaterdag 8 september 15.00 uur.

Hoofdprijs van de puzzeltocht is een ballonvaart over de Lopikerwaard. Tweede en derde prijs zijn respectievelijk een gezinsweekend in een hooiberghut in Cabauw en een overnachting in een B&B te Benschop.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 8 september. Stichting Kunst en Cultuur Lopik organiseert dan een evenement op het Koning Willem-Alexanderplein in Lopik-dorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden