Afbeelding

Vlist Onderneemt houdt op te bestaan

Algemeen 774 keer gelezen

HAASTRECHT • 'Vlist Onderneemt' houdt er na zes jaar mee op. Per 1 juli wordt de stichting ontbonden.

Voorzitter Jacob van Schaik legt uit: "Met de vorming van de gemeente Krimpenerwaard en de recente ontwikkelingen in de ondernemersvertegenwoordiging dan wel promotie van dit gebied zit ons werk erop. De vier aangesloten ondernemersverenigingen blijven wel bestaan."

Tussenlaag
Het opgaan van Vlist in de gemeente Krimperwaard in 2015 zorgde voor een 'heroriëntatie op de plek en functie van Vlist Onderneemt in de Krimpenerwaard'. "We werden een 'tussenlaag' tussen de vier ondernemersverenigingen en gemeente, waar dat in andere voormalige gemeenten niet het geval was", aldus Van Schaik.

Het bestuur heeft volgens de voorzitter de afgelopen drie jaar toegewerkt naar dit moment. "We zijn nauw betrokken geweest bij de op- en inrichting van de nieuwe organisatie voor recreatie en toerisme in deze regio: Krimpenerwaard Marketing & Promotie. Ook aan de totstandkoming van één ondernemerskring voor de hele Krimpenerwaard hebben bestuursleden bijgedragen. Ondertussen zijn de lopende zaken voortgezet."

De vier aangesloten ondernemersverenigingen blijven wel bestaan: "Beauty & Brains heeft haar vleugels al uitgeslagen naar de hele Krimpenerwaard en Industriegroep Vlist is daarmee bezig. De ondernemersverenigingen in Haastrecht en Stolwijk blijven in hun eigen kern actief, maar maken wel deel uit van een gemeentebreed retail-overlegorgaan."

De website van Vlist Onderneemt blijft nog één jaar online en de sociale media-accounts blijven voorlopig VlistOnderneemt heten.

Uitvloeisel
Vlist Onderneemt ontstond in 2012 als uitvloeisel van de economische visie van de toenmalige gemeente Vlist. Doel was ondernemend Vlist op de kaart zetten en de gemeente aantrekkelijk maken voor bewoners, bedrijven en bezoekers.

Van Schaik: "We kijken terug op geslaagde evenementen als workshops en netwerkavonden voor ondernemers, de Open Bedrijven Dagen, onze bijdrage aan de Tour de France door de gemeente in 2015, maar ook het initiëren en realiseren van bloembaskets, rotondekunst, vlaggen en banieren in de kernen. Denk ook aan de plattegronden met wandel- en fietsroutes en divers foldermateriaal. Bestuursleden vertegenwoordigden tenslotte Vlist, Haastrecht en Stolwijk in het Economisch Platform Krimpenerwaard."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 4 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Krimpen zoekt nieuwe burgemeester: inwoners mogen meedenken Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden