• Haastrechtse Trekkertrek van bovenaf gezien.
• Haastrechtse Trekkertrek van bovenaf gezien. Foto: PR

Lustrum voor Haastrechtse Trekkertrek

Algemeen 1.280 keer gelezen

HAASTRECHT • De Haastrechtse Trekkertrek viert zaterdag 23 juni haar eerste lustrum. Ruim honderd deelnemers verschijnen aan de startstreep.

Het evenement in Haastrecht is een echte boerentrekkertrek. Dat wil zeggen dat boeren en loonwerkers uit de omgeving met hun sterkste trekker naar het terrein aan de Steinsedijk komen voor de uitdaging om de sleepwagen zo ver mogelijk richting finish te krijgen. Het gaat daarbij niet alleen om de pk's van de trekker, maar ook om het slim afstellen, legt mede-organisator en gastheer Henk van der Stok uit. "Je moet de krachten namelijk ook op de grond over brengen. Dat betekent kiezen voor de juiste bandenspanning, een goede gewichtsverdeling en het juiste motortoerental."

Uitleg
Gesneden koek voor de deelnemers, maar wellicht onbekend bij een groot deel van het publiek. Daarom is Fred Boom uit Stolwijk gevraagd als speaker. Hij praat het evenement niet alleen aan elkaar, maar geeft ook uitleg en vraagt deelnemers om commentaar. Op grote Led schermen kan het publiek ook meekijken en de uitslag en stand van zaken bijhouden.

De organisatie kiest volgens Van der Stok bewust voor een driejaarlijkse organisatie. Dit vanwege de grootschaligheid van het evenement. "Alleen al op de dag zelf zijn er meer dan 110 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. Door het evenement slechts eens in de drie jaar te organiseren blijft het ook iets bijzonders."

Om 13.00 uur wordt gestart met de eerste ronde van de trekkertrek. Het gratis toegankelijke evenement duurt tot ver in de avond. De vrije toegang is een bewust keuze, stelt Van der Stok. "Het scheelt niet alleen in de organisatie, we willen ook graag iedereen uit de omgeving laten genieten van dit spektakel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden