• Beachvolleybal tijdens de Waardse Spelen.
• Beachvolleybal tijdens de Waardse Spelen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Waardse Spelen blijven trekpleister

Algemeen 339 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Bewegen en tegelijkertijd kennismaken met sporten, die je nooit eerder beoefend hebt.

Dat blijft de trekpleister van de Waardse Spelen, die donderdag en vrijdag werden gehouden bij diverse sportverenigingen in de Krimpenerwaard.

Ruim duizend eerste- en tweedeklassers van de Willem de Zwijger, het Schoonhovens College, het Gemini College en de Driestar zetten hun beste beentje voor. Onder andere atletiek, hockey, triatlon, tennis en beachvolleybal behoorden tot de keuzemogelijkheden.

"Het maakt ons niet uit wat je doet, als je maar iets doet", zei coördinator Frans van der Ham. "Bewegen is goed voor de fysieke gesteldheid en de geest. Bovendien kun je de smaak te pakken krijgen en je aanmelden bij een sportclub. Daarom is er sprake van een win-winsituatie."

Dat dit evenement veel van de organisatie vergt, mag duidelijk zijn. Maar door de inzet van talloze vrijwilligers, verkeersbrigadiers en docenten liep het op rolletjes. De Waardse Spelen zijn inmiddels een begrip in de Krimpenerwaard. Daarom steunt de gemeente dit initiatief met een donatie. Volgend jaar wordt het evenement verplaatst naar de maand september. Dan zijn de openluchtbaden weliswaar dicht, maar start de triatlon vanuit zwembad De Hofstee in Bergambacht.

De organisatie verwacht dan 1.600 scholieren bij de sportactiviteiten te betrekken. "We zullen dan nog meer inzetten op oefening om de wedstrijdjes leuker te maken. Bij beachvolleybal, waar WdZ-gymnastiekdocent Mark van Ree de leiding had, mochten de deelnemers de eerste bal vangen. "Anders wordt deze technisch moeilijke sport een soort pingpongen."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden