• Betrokken partijen zetten in de tuin hun handtekening.
• Betrokken partijen zetten in de tuin hun handtekening. Foto: Adri verhoeven

'Lopik Bloeit' in gebruik genomen

Algemeen 712 keer gelezen

LOPIK • Op het Dorpsplein in Lopik is donderdagmiddag een bijzonder stukje groen in gebruik genomen: 'Lopik Bloeit', een plantsoen waar mensen kunnen ervaren hoe voedsel groeit en bloemen bloeien. Bovendien herbergt het stukje grond een piepkleine polderspeelplaats. Dit alles met uitzicht op de Lopikerwetering.

De aftrap voor de Lopikse groente- en plantentuin was een feestelijk moment, waar naast de ondertekening van diverse contracten ook een appelboom werd gepoot. Eetcafé De Manebrug, Plus Van Velzen, Streekfonds Lopikerwaarden en Both BoerenZorg gaan er met z'n vieren voor zorgen dat Lopik Bloeit ook werkelijk wordt onderhouden en wanneer de tijd daar rijp voor is, er zal worden geoogst.

Daarbij spelen de cliënten van Both BoerenZorg een hoofdrol. Vanuit de nieuw te openen zorgboerderij in Cabauw zullen zij regelmatig in de moestuin te vinden zijn. Bovendien hoopt aanstaand kok Chanel Scheriever, van het eveneens nieuw te openen theehuis 'Thuis', de groenten en kruiden te gaan gebruiken bij de bereiding van diverse gerechten. Dat heeft ook directe buurman, eetcafé De Manebrug, zich voorgenomen. Wanneer er dan toch nog oogst is, zal dat te vinden zijn in de schappen van Plus Van Velzen.

Wethouder Spelt noemde de tuin een bijzondere plek. Niet alleen omdat vele Lopikse relaties op deze vruchtbare grond in het verleden tot stand zijn gekomen, maar ook omdat het geheel wordt gedragen door de hele gemeente.

Voorzitter van het Streekfonds Marius Rutges sprak van 'een aanwinst voor de Lopikerwaard' en hoopt dan ook dat de inwoners komen proeven en beleven.

Adri Verhoeven

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 12 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 14 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden