Dilettant feliciteert Richard Mank met promotie

Sportt 706 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Richard Mank wordt de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior Barendrecht Vrouwen. De 38-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek gaf afgelopen week aan bij bestuur en selectie van Dilettant dat hij dit aanbod niet kon laten lopen.

Mank had met een clausule in zijn contract bedongen dat positieverbetering vertrek bij Dilettant niet in de weg mocht staan. Dat doet het bestuur van de derdeklasser dan ook niet. Hij werd juist van alle kanten gefeliciteerd en bedankt voor de prachtige jaren aan de Tiendweg.

'Het bestuur respecteert en begrijpt de keuze voor zijn nieuwe avontuur. Richard is in 2015 begonnen aan zijn tweede periode bij Dilettant en heeft de afgelopen jaren veel betekend voor de club. Niet alleen als 'succestrainer' van het eerste elftal, waarmee hij vele records heeft gebroken en prijzen heeft veroverd: onder meer periodekampioenschappen en het kampioenschap in 2017. Maar hij heeft zeker ook een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de organisatie in de breedte en voetbaltechnisch beleid voor de jeugd. Wij zij dan ook zeer verheugd dat Richard verbonden blijft aan onze vereniging als voorzitter van de technische commissie'.

Voor Mank wordt het wennen op Woudestein. Hij heeft geen ervaring met damesvoetbal. Dat vindt hij geen punt. Op de website van Excelsior stelt hij: "Het is geweldig om te zien hoe damesvoetbal wordt gepromoot in Nederland. Als je de kans krijgt om zelf aan de slag te gaan bij Excelsior Barendrecht dan is dat een enorme uitdaging." Excelsior Barendrecht had een moeilijk jaar in de Eredivisie Vrouwen. " Er komen veel nieuwe speelsters. Dat is alleen maar prima. Daar wordt de groep alleen maar sterker van."

Mank was de afgelopen drie seizoenen hoofdtrainer van Dilettant. Deze functie combineerde hij met die van hoofd jeugdopleiding bij Spijkenisse. Eerder werkte hij verder voor onder meer Heerjansdam, Slikkerveer, Argon en de jeugdopleidingen van Almere City, Ajax, AZ en de KNVB. Bij Almere City was hij eerder hoofd jeugdopleiding.

Mank tekent bij Excelsior Barendrecht Vrouwen een contract voor één seizoen. Dilettant is per direct op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden