• Shirley Blom met de Alkmaar Cup in haar handen.
• Shirley Blom met de Alkmaar Cup in haar handen.

Shirley Blom ontwikkelt zich snel bij SC Feyenoord

Algemeen 1.498 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Damesvoetbalster Shirley Blom (16) uit Krimpen aan de Lek ontwikkelt zich snel bij Feyenoord. De aanvoerster van het team onder 15 jaar meldt zich eind juli fris en fruitig bij de selectie onder 17 jaar.

Shirley Blom stapt vorig seizoen over van Dilettant naar Feyenoord. De Rotterdammers willen de damestak een push geven en speelsters uit eigen gelederen op termijn laten doorstromen naar de seniorenselectie. Dat gaat met vallen en opstaan, geeft ze toe. "We zijn ingedeeld met jongensteams om weerstand op te bouwen."

Blom, havo-leerling op het Krimpenerwaard College, speelt bij Feyenoord op een andere positie. "Bij Dilettant was ik centrumverdediger. Nu ben ik de middelste middenvelder. Ik speel op '6'. Dan moet je vooral de bal afpakken en daarna de aanval organiseren."

Shirley Blom traint driemaal per week en voetbalt haar wedstrijd op zaterdag. Ze is fysiek sterker geworden, kreeg meer inzicht in het spelletje en bleef de hele jaargang gevrijwaard van blessures. "Het is een leuke groep meiden. We hadden afgelopen seizoen eerlijk gezegd meer punten moeten pakken, want we lieten een aantal tegenstanders onnodig glippen. Bovendien hadden we met veel blessures te maken. De sfeer leed er overigens niet onder."

Met Feyenoord kende ze een fraaie afsluiting van het seizoen. "We wonnen het internationale toernooi in Alkmaar. In de finale versloegen we VV Alkmaar met 2-1 en daarna mocht ik de beker met de grote oren in ontvangst nemen. Dat was een persoonlijk hoogtepunt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden