• Met z'n drieën over de eindstreep.
• Met z'n drieën over de eindstreep. Foto: Alpe d'HuZes

Team Alpe du Berkenwoude: op naar de 9.000 euro

Algemeen 458 keer gelezen

BERKENWOUDE • Team Alpe du Berkenwoude heeft maar liefst 8.800 euro bijeen gelopen tijdens Alpe d'HuZes.

"Een fantastisch resultaat, zeker omdat ons streefbedrag 7.500 euro was", vertelt Jolanda Duran-Both. "We zouden het echter ontzettend gaaf vinden om met ons kleine team de 9.000-euro grens te passeren. Doneren kan nog, dus we hopen dat het gaat lukken."

Dit keer ging het team met z'n drieën omhoog: Dirk Both, dochter Jolanda Duran-Both en kleindochter Joney van vijf jaar. "Onze kleine dappere meid wilde nog wel even een eindsprintje over de finish doen, zo vol energie was ze van alle liedjes die voor haar werden gezongen en de high fives die ze kreeg. Bijzonder om te zien dat die kleine beentjes zo makkelijk naar boven lopen. Daar moesten wij als volwassenen toch wat meer moeite voor doen.."

Minpuntje afgelopen editie van Alpe d'HuZes was het slechte weer. "We waren in een mum van tijd drijfnat. Bij de eerste bochten stonden weinig toeschouwers, maar vanaf bocht 16 werd het toch nog een feestje. We werden naar boven gedragen door de muziek, het publiek, de lieve en bemoedigende woorden: echt kippenvel."

Vervolgens: "En dan zie je onderweg op een shirt: 'Dankzij onderzoek sta ik hier nog'. Dat komt wel even binnen. Zeker omdat het zo ontzettend waar is: dankzij onderzoek hebben wij dit avontuur met zijn drieën kunnen beleven en daar zijn we heel dankbaar voor!"

Voor Team Alpe du Berkenwoude was het een bijzondere ervaring om gezamenlijk de finishstreep te passeren en zich in te zetten om geld voor het KWF in te zamelen. Jolanda: "Of zoals Joney het zegt: geld inzamelen om de dokters slimmer te maken, zodat iedereen beter wordt."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden