V.l.n.r.: Mart van Kats, Dick Nederend en Jan Lindsen van Cabauw Samen Sterk.
V.l.n.r.: Mart van Kats, Dick Nederend en Jan Lindsen van Cabauw Samen Sterk. Foto: Floris Bakker

Woningbouw Cabauw Centrum van start

Algemeen 643 keer gelezen

CABAUW • De bouw van woningbouwproject Cabauw Centrum is gestart. Vrijdagmiddag ging op het terrein achter de Heilige Jacobuskerk de eerste paal de grond in.

Er komen op de locatie zes eengezinswoningen, tien toekomstbestendige appartementen, aangevuld met een nieuwe speeltuin en voetbalveldje. De plaatselijke aannemer Van Baaren gaat de klus klaren. Iets waar voorzitter Jan Lindsen van stichting Cabauw Samen Sterk blij mee is. "Als er na de bouw geld overblijft, vloeit dat terug naar de gemeenschap. Als er verlies is neemt de bouwer dat voor zijn rekening. Waar vind je een aannemer die zoveel op heeft met de Cabauwse gemeenschap." Lindsen bood in zijn toespraak vast zijn excuses aan voor de overlast die omwonenden zullen ervaren. "In de eerste week is er veel heiwerk en dat gaat natuurlijk niet zonder herrie."

Cabauw Samen Sterk is de aanjager van Cabauw Centrum. De stichting nam het nieuwbouwplan over van woningbouwvereniging Lopik die - als gevolg van de Vestia-affaire - een paar jaar geleden noodgedwongen af moest haken.

Gedragen
In samenwerking met de gemeente Lopik, het kerk- en parochiebestuur en een projectgroep (met daarin bewoners uit het dorp) lukte het om het plan rond te krijgen. "Dit plan wordt echt gedragen door de gemeenschap", verduidelijkt bestuurslid Dick Nederend. Hij is blij dat de bouw nu echt kan beginnen. Na de verhuizing en sloop van de oude Gerardus Majellaschool was het wel duidelijk dat hier nieuwe woningen zouden komen. Maar voor wie bouw je? Dat was de vraag. Vandaar dat we een behoefteonderzoek hebben uitgevoerd. Wat hier wordt gebouwd is een mix van woningen voor alle doelgroepen."

De oplevering van de nieuwe woningen is gepland voor volgend jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden