• De boerderij van Jan en Dini Kromwijk.
• De boerderij van Jan en Dini Kromwijk. Foto: aangeleverd

Boerderij Cabauw in race voor titel 'mooiste van Utrecht'

Algemeen 1.452 keer gelezen

CABAUW • De boerderij van Jan en Dini Kromwijk langs de Lopikerweg West in Cabauw is één van de vijf genomineerde boerderijen die kans maakt op de titel 'Mooiste boerderij van de provincie Utrecht'.

Deze boerderijverkiezing van de Boerderijstichting Utrecht is een vervolg op de vijfdelige televisieserie Gebruikte Gronden die te zien is op RTV Utrecht. In deze serie worden vijf boerderijen - verspreid over de provincie Utrecht - beoordeeld door deskundigen. De vijf geportretteerde boerderijen zijn tevens genomineerd voor de mooiste Utrechtse boerderij van 2018. Onder het motto 'meeste stemmen gelden' wordt de uitslag bepaald.

Siermetselwerk
De 17e eeuwse boerderij van Jan en Dini Kromwijk is een rijksmonument. Blikvanger is het siermetselwerk boven in de voorgevel. In het verleden was de boerderij te zien in de serie 'Het Wassende Water'.  Vijftien jaar geleden werd afscheid genomen van het melkvee en besloten Jan en Dini het agrotoerisme in te gaan.   

Jan laat weten dat hij en zijn vrouw trots zijn op de nominatie. Over een eventuele winst heeft hij nog niet nagedacht. "Het is sowieso al leuk om bij die vijf boerderijen te horen." Wonen in een rijksmonument heeft volgens Jan z'n charme, "maar je moet ook je verantwoordelijkheid nemen om het in goede staat te houden."

Stemmen kan tot en met 24 juni via: www.utrechtseboerderijen.nl/mooiste-boerderij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden