Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Raadsleden Leefbaar Krimpen stappen op en beginnen nieuwe partij

Algemeen 1.456 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Raadsleden Sethi Plaisier en Saskia Bijl-van Schooten splitsen zich per direct af van Leefbaar Krimpen. Het duo begint een nieuwe partij: Krimpens Belang. 

Plaisier en Bijl-van Schooten realiseren zich dat hun keuze stof zal doen opwaaien. "Daarom hebben we er ook erg goed over nagedacht", zo staat in een verklaring. Hoewel zij niet in detail willen treden, schrijven zij dat 'ervaringen van de achterliggende periode' voor hen reden zijn om zich van Leefbaar Krimpen af te spitsen.

Of de gestrande coalitieonderhandelingen met SGP, CDA en Stem van Krimpen iets te maken hebben met hun besluit wil Plaisier niet bevestigen. Wel wil zij kwijt dat ze hun kiezers niet zullen teleurstellen. "We hebben het belang van Krimpen hoog in het vaandel staan en zullen recht doen aan het in ons gestelde vertrouwen."

Lokaal liberale coalitie
Fractievoorzitter Jeffrey van der Elst is uiteraard niet blij met het vertrek van de twee raadsleden. Helemaal snappen doet hij het ook niet. "We zijn volop bezig met het vormen van een lokaal liberale coalitie van Leefbaar Krimpen, Stem van Krimpen, VVD en D66. Zo'n combinatie zou uniek zijn voor Krimpen. En Saskia (Bijl-van Schooten) was kandidaat-wethouder namens onze partij. En dan besluit je plots op te stappen!"

Van der Elst zegt dat de coalitieonderhandelingen niet in gevaar komen door het vertrek van het tweetal. Er is nog steeds een meerderheid, maar die is met 11 tegen 10 wel nipt. Ik had liever gehad dat die twee erbij waren gebleven. "

De voorman van Leefbaar komt later vandaag met een uitgebreide verklaring. 

Later meer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden