• Yra Labrie schakelde alle concurrentie uit.

Goud en zilver voor Koguryo op Taekwon-do Holland-Cup

Sport 394 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Sportcentrum Koguryo haalde afgelopen weekend maar liefst zes gouden en zes zilveren medailles op tijdens de Holland-Cup in Delft.

Deze prijzen werden als volgt verdeeld: bij de tuls 3e dan senioren dames werd Lisanne Behonek knap tweede; Dirk Netten werd eveneens tweede in deze klasse, maar dan bij de heren.

In de jeugdklasse sparren A-klasse -160 cm- behaalde Pia Labrie na een finale met een vreemde uitslag een zilveren medaille. Fenne Diefenbach bereikte met technisch taekwon-do de finale. Hierin verloor ze nipt van de Duitse international Maissa Triqui.

Merel de Rijke debuteerde succesvol in de junioren klasse A -45 kg 14 tot 17 jaar. In een poule met Europese toppers  werd zij eerste.

Wereld- en huidig Europees kampioene Yra Labrie, junioren A-klasse -55 kilo, was weer in vorm en schakelde alle concurrenten gemakkelijk uit. Ook in de finale was ze veel te sterk voor haar (Sloveense) opponente.

Sam Delrock kwam uit in de klasse dames A -56 kilo. Na enkele prima wedstrijden in de voorronde leverde ook de finale tegen de Engelse topper Isabelle Brider geen problemen op, met goud als resultaat.

Liza Mauritz versloeg in de klasse senioren dames A -62 kilo de één na de andere Europese topper. In de finale legde ze het echter af tegen Maartje Gubbels van Difesa.

Shannon Wouters behaalde in de klasse dames A-75 kg, ondanks een trainingsachterstand door studies en blessure, een knappe eerste plaats.

Wereld- en huidig Europees kampioene Nina Meppelder domineerde in de klasse A+75 kilo. Ze was voor iedereen te sterk en behaalde goud met technisch en doordacht Taekwon-do.

Aan het einde van de dag was er voor Nina ook nog eens goud in de overall klasse senioren dames, was er zilver voor Yra in de overallklasse junioren dames en eindigde Koguryo op de tweede plaats in de totale medaillerangschikking.