• Het werk aan de rotonde De Wetering, op de N210 tussen Bergambacht en Ammerstol, ligt al geruime tijd stil.
• Het werk aan de rotonde De Wetering, op de N210 tussen Bergambacht en Ammerstol, ligt al geruime tijd stil. archieffoto: Robert van der Hek

Einde aan patstelling: BAM met rotonde aan de slag

Algemeen 2.966 keer gelezen

BERGAMBACHT • Aannemer BAM Infra begint komende week met het herstel van het palenmatras bij de rotonde 'De Wetering' in Bergambacht. Daarmee komt een einde aan het langdurige juridische geschil tussen de provincie Zuid-Holland en de BAM groep.

Om het bedrijventerrein De Nieuwe Wetering beter te ontsluiten op de provinciale weg N210 stemde de provincie Zuid-Holland in 2009 in met de aanleg van de rotonde De Wetering bij Bergambacht.

Bij de realisatie van de naast de rotonde gelegen parallelweg – in oktober 2015 – bleek echter dat het aangebrachte palenmatras niet voldoet aan de voorgeschreven eisen. De werkzaamheden aan de rotonde werden stilgelegd.

In de ruime tussenperiode zijn er diverse onderzoeken gedaan en is er uiteindelijk overeenstemming bereikt met de aannemer. Uiterlijk 31 december 2018 moet de hersteloperatie zijn afgerond, waarna de werkzaamheden voor de rotonde starten.

Op 1 juli 2019 wordt de rotonde naar verwachting opgeleverd.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden