Afbeelding

SGP-jongeren balen van verruiming openingstijden horeca en zondagopening supermarkten

Algemeen 2.598 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De SGP-jongeren in de gemeente Krimpenerwaard hebben grote moeite met een tweetal zaken in het nieuwe coalitieakkoord.

Eén van de onderwerpen waar zij zich niet in kunnen vinden is de verruiming van de openingstijden voor horeca. Bestuurslid Marijn Floor: "De coalitie zegt voor de gezondheid van jongeren te staan en het overmatig gebruik van alcohol te ontmoedigen. Dat is ook ons standpunt. Jammer dat deze maatregel daar totaal niet mee strookt. Openingstijden tot 5 uur 's morgens: dan weet je zeker dat er meer gedronken gaat worden en ontneem je jongeren de nachtrust. Verder past deze maatregel totaal niet bij het rustige karakter van dit gebied en leven we mee met de omwonenden, die hier hele nachten lang last van gaan krijgen."

Ook de zondagopenstelling van supermarkten wordt betreurd. Marijn Floor: "Ook jongeren zullen nu op zondag moeten werken. Deze maatregel past eveneens niet bij de Krimpenerwaard: ook jongeren willen genieten van de rust in dit gebied."

De SGP-jongeren hopen dat de nieuwe coalitie tot inkeer komt. En die jongeren die wel graag tot laat uitgaan en zeven dagen per week werken? "Die lijken zich meer aangetrokken te voelen tot bijvoorbeeld Rotterdam dan tot het platteland, en zijn niet verplicht om in de Krimpenerwaard te blijven wonen. We moeten geen onrust gaan creëren in een gebied dat bekend staat om zijn rustige karakter", aldus Floor.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden