Afbeelding

Beverlyn Limpiada wint prijs met gedicht

Algemeen 533 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Beverlyn Limpiada uit Krimpen aan de Lek heeft met haar gedicht 'Ben je daar geweest?' de schrijfprijs 'NT2 categorie ISK/OKAN' gewonnen.

Haar inzending was een van de 447 ingeleverde teksten uit België en Nederland. Drie docentpanels uit Vlaanderen en Nederland beoordeelden de inzendingen binnen drie categorieën.

Beverlyn hoorde enkele maanden geleden dat zij was genomineerd. Zij volgt de Internationale Schakelklas-opleiding bij De Meander in Gouda. 

Het geduldig wachten werd beloond. Afgelopen week reisde ze met haar moeder en mentor af naar het 'Huis van het Nederlands' in Antwerpen. Hier vond de feestelijke uitreiking plaats van de Schrijfprijs NT2 2017-2018. Beverlyn werd met haar gedicht 'Ben je daar geweest' eerste in de categorie ISK/OKAN. 

De winnaars kregen hun prijs (250 euro en een certificaat) uit handen van jurylid Joke Drijkoningen en Bastienne Tholen, voorzitter van de Stichting LES. De winnende gedichten werden voorgedragen door de Vlaamse dichter Peter Theunynck.

Jaarlijks organiseert LES - tijdschrift voor NT2 en taal in het onderwijs - de Schrijfprijs NT2. Doel van de prijs is anderstalige volwassenen en jongeren die Nederlands leren te inspireren tot vrij en creatief schrijven. Voor de Schrijfprijs seizoen 2017/2018 kregen de deelnemers de opdracht een verhaal of gedicht te schrijven van maximaal 500 woorden onder het motto 'Ver weg, dichtbij'. De van oorsprong Filippijnse Beverlyn Limpiada uit Krimpen aan de Lek deed mee als ISK (Internationale Schakelklas) Leerling. 

Beverlyn in een toelichting op haar gedicht: "Ik heb het thema 'ver weg, dichtbij' vergeleken met de realiteit en de droom van een persoon en daarbij enkele problemen in de samenleving benoemd. Ik dacht daarbij aan mensen die geweld ervaren, kindermishandeling, pesten, enz. In voor wereld zouden deze mensen willen wonen?" 

De winnende inzending van Beverlyn: 

Ben je daar geweest? 
Waar zelfs het donker zich veilig voelt 
Waar je alleen huilt vanwege geluk 
Waar "sorry" alles kan oplossen 
Waar het woord geweld vriendelijkheid werd? 
Ben je daar geweest 
Waar elke kleur schittert 
Waar geen uitzonderingen zijn 
Waar iedereen een stem heeft 
Waar geen winnaar en verliezer is? 
Ben je daar geweest waar dichte ogen het zo dichtbij kunnen zien 
Maar een open oog kan het ver weg zien 
Ben je daar geweest ? 
Ik ben er nooit geweest 
Omdat ik hier vast zit op een plek waar alles anders is dan daar.

 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden