Afbeelding
Foto: AS Media

Twee doden na neerstorten sportvliegtuigje bij Stolwijk

112 7.396 keer gelezen

STOLWIJK • In een weiland in de buurt van de Benedenheulseweg in Stolwijk is dinsdagochtend een sportvliegtuigje neergestort. De twee inzittenden zijn omgekomen, meldt de brandweer. 

Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur. Het neergestorte vliegtuigje is een Cessna, die een kwartier voor het neerstorten opsteeg vanaf Rotterdam The Hague Airport. Het zou mis zijn gegaan bij het maken van een looping. Het vliegtuig zou een boom hebben geraakt en honderd meter verder zijn neergestort in een weiland en sloot, zo verklaart Ton Koot van Brandweer Hollands-Midden weten. Hij roept getuigen op zich te melden. 

De plek is door de politie afgezet en beschouwd als plaats delict. Koot: "Brandweerlieden zijn nog bezig met het bergen van brokstukken. Ook liggen er duikers in de sloot om te kijken of daar nog spullen in liggen. Ook zijn onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderweg naar de plek van het ongeluk."

Klap
Jasper van der Heijde, eigenaar van het stuk land waarop het vliegtuig neerstortte, kwam bij EenVandaag op NPO Radio 1 aan het woord. Hij zag de crash voor zijn ogen gebeuren. "Ik was vier of vijf percelen verderop. Ik hoorde een klap en toen kwam het vliegtuigje naar beneden. En ik zag die mensen er niet uitkomen." 

Van der Heijde besefte direct dat het ernstig was. "Het was zo zo ontzettend schielijk, dat ik zei: die mensen overleven dat niet."  

Burgemeester Roel Cazemier van gemeente Krimpenerwaard bezocht de plaats van het ongeval sprak met leidinggevenden van de hulpdiensten. Hij laat weten geschokt te zijn. "Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers." 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 8 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 10 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden