• Rennen voor het goede doel.
• Rennen voor het goede doel. Foto: wijntjesfotografie.nl

Emmaschool leeft zich uit tijdens Sparloop

Algemeen 870 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Aangemoedigd door ouders, opa's en oma's voltooiden zo'n 180 leerlingen van de centrumlocatie van de Koningin Emmaschool vrijdagmorgen de Sparloop.

Daarmee verdienden ze circa 900 euro voor de renovatie van hun schoolplein. Rob Schmitz, eigenaar van de Spar aan het Schoonhovense Doelenplein, was getuige van de poging van de schooljeugd om het sponsorgeld bijeen te rennen.

Hij maakte zich met enkele medewerkers verdienstelijk door de kaarten af te stempelen. Zo kon hij ook bijhouden wat de sportieve uitdaging hem ging kosten. Elk rondje leverde 'de Emma' een euro op.

De groene stempelkaarten waren door Briek Porsul, leerling van groep 7, vervaardigd. Briek behoorde met zijn klasgenoten Jet van de Broek en Philip Smeets tot de organisatoren van het evenement. Ook op het sportieve vlak liet het trio zich gelden, want de conditioneel sterke hockeyer Philip liep maar liefst acht rondjes door het Springerpark. Briek hield het op zeven rondjes en Jet vond het na vijf rondjes welletjes. "Ik had geen zin om verder te gaan. Vijf was ook het streefgetal", lachte ze.

Volgens juf Nannie van groep 1 gaf het gebeuren aan dat de Emma een goede buur heeft aan de Spar. "De medewerksters stonden de kinderen aan te moedigen. Dat was leuk om te zien. Daardoor gingen ze nog harder lopen."

Binnenkort kunnen de leerlingen van het nieuwe schoolplein genieten, want de aannemer is al aan de slag gegaan. Nieuwe schommels en andere speelattributen zullen het speelgenot versterken.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden