Haastrecht loopt te snel achter de feiten aan

Sport 467 keer gelezen

HAASTRECHT  • Haastrecht verloor onverdiend met 1-3 van Blijdorp, dat al na 30 seconden op voorsprong kwam.

Doelman Rob de Wit wilde een van zijn verdedigers aanspelen, maar de snelle Rotterdamse spits onderschepte de bal en scoorde beheerst.

De thuisclub nam daarna het initiatief, maar had geen geluk in de afronding. Een inzet van Kelvin Poot belandde tegen de paal.

In de tweede helft viel de 0-2 al na 20 seconden. Een lange bal werd achterin verkeerd beoordeeld en De Wit kon voor de tweede keer de bal uit het doel halen. "Dan loop je helemaal achter de feiten aan," vertelde Mark Nap (29), die met zijn twee jaar oudere broer Rik en Diederick Schröder zijn laatste thuiswedstrijd in de hoofdmacht speelde. "We hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd te kantelen, maar helaas.."

Niels Mulder miste in de 70ste minuut een strafschop, waarna Lars Harmsen toch de aansluitingstreffer scoorde. In de slotfase profiteerde Blijdorp, dat het behalen van de derde periodetitel in eigen hand heeft, weer van een fout van Haastrecht.

Mark Nap verder terugkijkend: "Ik heb twaalf jaar bij de selectie gezeten en mooie dingen meegemaakt, die mij altijd zullen bijblijven. Het behalen van de titel en de daarop volgende promotie naar de derde klasse is wel het hoogtepunt. Maar het is mooi geweest. Ik ga met mijn broer in het derde spelen."