• Een heuse Jeugd Grand Slam voor de tennisjeugd.
• Een heuse Jeugd Grand Slam voor de tennisjeugd. Foto: jan timmer

Jeugd Grandslam als tennistrigger

Sport 548 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Een jeugd grandslam bestaande uit vier toernooien met daaraan gekoppeld een Jeugd Masters op 1 en 2 september. Daartoe hebben de tennisverenigingen ATC 't Veldje uit Ammerstol, TV Langeland uit Krimpen aan den IJssel, TC Lekkerkerk en TC Ouderkerk de krachten gebundeld.

"Een leuke manier om het jeugdtennis in de Krimpenerwaard extra onder de aandacht te brengen én de verschillende clubs aan elkaar te koppelen", geeft Kees van der Laan namens TC Lekkerkerk de achterliggende gedachte aan. "Wij hebben tot nog toe als verenigingen elk ons eigen open jeugdtoernooi georganiseerd en dat blijven we doen, alleen is er nu een koppeling naar de Jeugd Masters en dus een mooie prikkel om aan alle vier de evenementen mee te doen."

"Het is zo dat je per toernooi masterpunten kunt verdienen", vult Maaike van Leyenhorst (ATC 't Veldje) aan. "De eerste punten krijg je al als je in de eerste ronde op de baan verschijnt. De score kan oplopen naarmate je verder in het toernooi komt. Om in aanmerking te komen voor de Jeugd Masters moet je aan drie van de vier toernooien hebben meegedaan en voldoende punten hebben binnengesleept. Het eindtoernooi wordt op 1 en 2 september gehouden, naar alle waarschijnlijkheid op ons complex in Ammerstol."

Voorheen was het vaak zo dat jeugdtennissers vooral inschreven op het open toernooi van hun eigen club. De Jeugd Masters moeten ervoor zorgen dat ze ook buiten de deur gaan spelen. "We hopen op die manier op meer deelname van buitenaf", vertelt Woudi de Jager (TCL). "Dat is voor de kinderen zelf ook leuker en uitdagender. En als het goed is profiteren de vier clubs er ook van, want hun toernooien raken nog wat beter bezet."

De Jeugd Grand Slam (met een knipoog naar de vier grote mondiale buitentoernooien Australian Open, Rolland Garos, US Open en Wimbledon) wordt gespeeld in drie leeftijdscategorieën: 'Tenniskids groen', tot en met 12 jaar en van 14 tot en met 17 jaar. "Er staan drie spelsoorten op het programma: enkelspel en jongens- en meisjesdubbel", legt Gerard van Vliet (ATC 't Veldje) uit. "De serie start met het Buijs Biemond/Open Jeugdtoernooi van TV Langeland (van 4 tot en met 10 juni). Daarna wordt van 11 tot en met 17 juni het TC Ouderkerk Open gehouden, gevolgd door het Ammerstol Open Jeugdtoernooi (van 16 tot en met 24 juni). Het kwartet wordt afgesloten met het Interfastfood Open Jeugdtoernooi van TC Lekkerkerk (van 20 tot en met 24 augustus).

Alle informatie is te vinden op de Facebookpagina Krimpenerwaard Jeugd Masters.

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden