• Marjon Klaassen startte onlangs 'Kleur van je Hart.
• Marjon Klaassen startte onlangs 'Kleur van je Hart. Foto: Jan Timmer

Interieuradvies in de 'Kleur van je Hart'

Zakelijk 1.958 keer gelezen

BERGAMBACHT  •  Met 'Kleur van je Hart' helpt Marjon Klaassen uit Bergambacht 55-plussers die kleiner gaan wonen en mensen met dementie voor wie een verhuizing aanstaande is met advies over de inrichting van hun woning. "Het gaat er om dat je je thuisvoelt in je nieuwe huis en dat de woning 'de kleur van je hart' heeft."

Op latere leeftijd verhuizen heeft vaak veel impact. Want wat neem je mee naar je nieuwe en vaak kleinere woning en hoe zorg je ervoor dat je nieuwe woonplek prettig voelt? "Dat luistert bij 55-plussers en mensen met dementie vaak nauwer dan bij een jong gezin", weet interieurstylist Marjon Klaassen. "Senioren hebben al een heel leven achter zich en dus meer herinneringen. Elementen die zich uiten in de inrichting. Maar hoe creëer je die eigen sfeer in een nieuwe woning? Ik adviseer mensen – en mantelzorgers- graag bij hun keuzes en neem ze dat deel van de zorg uit handen."

Wie 'Kleur van je Hart' inschakelt krijgt altijd eerst een vrijblijvend gesprek met Marjon Klaassen. "Dat is een sessie waarin ik veel observeer en luister. Ik probeer zo te achterhalen hoe iemands geschiedenis er uitziet en waar wensen en voorkeuren liggen met betrekking tot de inrichting. Dat alles moet leiden tot een maatwerkadvies."

Marjon Klaassen deed het idee om zich als interieurstyliste te richten op 55-plusssers en mensen met dementie op tijdens haar vrijwilligerswerk bij De Herbergier in Gouderak, waar ze mensen met dementie begeleidt.

"Voorheen heb ik vele jaren lang als doktersassistente gewerkt", vertelt ze. "Een mooie baan, maar ik kreeg steeds sterker het gevoel dat ik een switch naar iets anders wilde maken. Via een loopbaancoach en mijn activiteiten In De Herbergier ontdekte ik wat ik wilde. Met 'Kleur van je Hart' kan ik daar nu invulling aan geven. Het voelt geweldig, temeer omdat ik mijn jarenlang sluimerende passie voor het vak van interieurstyliste nu in de praktijk kan brengen."

Om goed voorbereid met haar eigen bedrijf te kunnen beginnen volgde Marjon Klasssen niet alleen de opleiding Interieurstyling, ze slaagde ook voor verschillende cursussen inzake dementie. Die certificeringen en haar inlevende en communicatieve karakter vormen een uitstekende combinatie om van 'Kleur van je Hart' een succes te maken.

"Ik ben, hoewel mijn bedrijf nog maar kort bestaat, al een aantal malen ingeschakeld om interieuradvies te geven. Zelfs door een jong gezin dat graag een persoonlijke draai aan de inrichting van hun woning wilde geven. Mensen kunnen me niet alleen in de arm nemen voor een passend interieuradvies, 'Kleur van je Hart' kan ook uitvoerend van dienst zijn, compleet met het leveren van accessoires en materialen en het laten uitvoeren van klussen en het regelen van de verhuizing."

Meer informatie: 06-15353757 en http://www.kleurvanjehart.nl

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden