Afbeelding

Onderzoek dorpshuis De Schouw: hoe nu verder?

Algemeen 560 keer gelezen

LOPIK • De gemeenteraad van Lopik trekt 25.000 euro uit voor een onderzoek om te kijken hoe het verder moet met dorpshuis De Schouw.

De raadsleden hekelden dinsdagavond het jaarlijkse financiële tekort en het belabberde imago van wat de 'huiskamer van Lopik' had moeten worden. Daarbij staken ze ook de hand in eigen boezem.

"Als gemeenteraad hebben we boter op ons hoofd gehad", erkende Rik Dekker namens de PvdA. "Aanbevelingen uit rapporten zijn we niet nagekomen, er is geen visie geweest en er waren geen concrete verwachtingen van wat de stichting precies moest doen. Neemt niet weg dat ook het dorpshuisbestuur steken heeft laten vallen. Daarom ben ik blij met een onderzoek, waarbij alle opties open zijn. Dus dat we eventueel ook verder gaan zonder het huidige bestuur."

Sluiting
De PvdA-fractievoorzitter zei het op zich niet erg te vinden dat een dorpshuis geld kost. "Zolang zo'n voorziening maar ten volle wordt benut en dat is nu niet aan de orde. Sluiting is wat ons betreft geen optie." Dat was ook de insteek van Bert de Leede (CU): "We willen het dorpshuis niet niet tot elke prijs openhouden, maar het mag wel wat kosten."

Arie Schep (SGP) dacht daar anders over: "Als uit onderzoek blijkt dat er eigenlijk geen behoefte is aan een dorpshuis, dan schromen wij niet om de knoop door te hakken."

Hugo van Amerongen (VVD) kon niet wachten op de uitkomst: "De jaarlijkse tekorten hebben we iedere keer met gepaste tegenzin weggepoetst. Er is paniekvoetbal gespeeld en dat mogen we onszelf inderdaad ook aanrekenen. Nu moet de onderste steen boven komen."

De uitkomsten van het onderzoek worden in het najaar verwacht.

Robert van der Hek

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 4 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 6 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden