• De variant Lommerijk, waar de voorkeur voor uitgesproken is.
• De variant Lommerijk, waar de voorkeur voor uitgesproken is. illustratie: SBB- Lopik

‘Ook sociale huurwoningen in Lopik-oost’

Algemeen 507 keer gelezen

LOPIK • De gemeenteraad van Lopik wil graag ook sociale huurwoningen in woningbouwplan Lopik-oost. Een CDA-motie van deze strekking, die werd gesteund door de fracties van ChristenUnie en SGP, haalde het dinsdag net niet, maar zal in de eerstvolgende raadsvergadering wel worden aangenomen.

CDA'er Connie Hogendoorn was vanwege ziekte namelijk niet aanwezig, maar zij zal bij een volgende vergadering de stemming doen doorslaan naar 8-7 in plaats van 7-7 dinsdagavond.

Woningbouwprogramma
De gemeenteraad moest zich uitspreken over het gepresenteerde woningbouwprogramma in het te bebouwen gebied ten oosten van Lopik-dorp.

Initiatiefnemer het Stichts Bouwbedrijf heeft aan belangstellenden meerdere varianten gepresenteerd, waarbij de optie 'Lommerrijk', die gekenmerkt wordt door een 'speels stratenpatroon met veel groen', de voorkeur kreeg. Het plan is om 124 woningen te bouwen, waarvan, conform de Woonvisie Lopik 2018-2022, een derde sociale woningbouw.

CDA beoogt met de motie om een deel sociale koopwoningen om te zetten naar sociale huurwoningen. Hierdoor moet meer doorstroming ontstaan. Het college van B&W moet hierover met woningcorporatie De Woningraat afspraken maken.

Ook de PvdA sprak zich uit voor het opnemen van sociale huurwoningen in Lopik-oost, maar hun aanpassing van het raadsvoorstel (amendement) om 21 koopwoningen om te zetten naar sociale huurwoningen haalde het niet.

In het plan zijn ook acht eengezinswoningen in de categorie middenhuur opgenomen. Dit als pilot om na te gaan of er in Lopik behoefte is aan dit soort woningen. Mocht de behoefte er niet zijn, dan kunnen deze worden omgezet naar vrije sector koopwoningen.

Robert van der Hek
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden