Afbeelding
Foto: Lotto Soudal Ladies/facepeeters

Puck Moonen blikvanger Ronde van Lekkerkerk

Algemeen 1.432 keer gelezen

LEKKERKERK • Met de koningin van het wielervoorjaar Anna van der Breggen, Chantal Blaak en vele andere wereldtoppers aan de start, heeft de Ronde van Lekkerkerk op Hemelvaartsdag een fantastisch startveld in haar vrouwenwedstrijd. Toch zullen veel ogen ook op een andere deelneemster gericht zijn: Puck Moonen.

De talentvolle 22-jarige wielrenster uit Brabant werd door FHM in 2017 verkozen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland. Moonen is op social media erg populair, met onder meer bijna driehonderdduizend volgers op Instagram. De fietskwaliteiten van de renster van het Belgische Lotto-Soudal mogen echter ook niet onderschat worden. Zo liet ze zich onlangs nadrukkelijk zien door met olympisch kampioene Van der Breggen en wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten lang jacht te maken op de kopgroep in de Ronde van Gerwen. Het leverde haar een mooie zesde plaats op en ook internationaal boekt Moonen progressie.

Opzien
Naast Moonen komt ook een andere Nederlandse renster namens Lotto-Soudal op donderdag 10 mei naar Lekkerkerk. De eveneens 22 jaar oude Marjolein van 't Geloof baarde dit seizoen al opzien. In haar eerste seizoen bij een UCI team, wist de renster uit Dirksland al derde te worden in de Omloop van de Westhoek en vierde in de EPZ Omloop van Borsele, twee wedstrijden op internationaal niveau. In 2017 was Van 't Geloof al Nederlands kampioene bij de rensters zonder profcontract.

Dinsdag sluit de voorinschrijving van de 56e Ronde van Lekkerkerk, maar nu is al zeker dat het startveld bij de vrouwen van een ongekend hoog niveau zal zijn. Meer dan twintig rensters uit de zogenaamde UCI teams, de profteams voor vrouwen, doen mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden