Afbeelding

Nieuw: theatergroep in Benschop

Algemeen 1.518 keer gelezen

BENSCHOP • Janneke van Grinsven begint na ruim vijftien jaar een theatergroep in Houten te hebben gehad in Benschop een soortgelijk initiatief. De eerste enthousiastelingen hebben zich gemeld.

"Doel is om optredens in zorgcentra voor ouderen te gaan verzorgen", vertelt de geboren Haagse. "Dat deden we vanuit Houten ook en mijn ervaring is dat ouderen dat enorm waarderen."

Omdat Janneke vanwege een verhuizing in Benschop terechtkwam, stopte ze met de groep in Houten en hoopt ze in haar nieuwe woonplaats een nieuwe theatergroep te beginnen.

"Ik zoek gelijkgestemden vanaf een jaar of zeventien, die het leuk vinden om gezamenlijk een programma in elkaar te zetten van sketches, zang en dans", zegt ze. "Daarvoor hoef je absoluut geen ervaring te hebben. Enthousiasme is voldoende en eigen inbreng is welkom."

De groep komt wekelijks (op dinsdag) bij elkaar. Van lieverlee wil Janneke, die zelf van jongs af aan in de ban is van theater, bijvoorbeeld één keer per maand dan wel per twee maanden de verzorgingshuizen en ouderencentra af. "Ouderen verdienen een leuke avond met herkenbare liedjes van bijvoorbeeld Wim Sonneveld of Willeke Alberti", zegt ze.

Lid worden van de theatergroep kost 12,50 euro per maand; voor de optredens in de verzorgingscentra wordt een vergoeding gevraagd. "De opbrengst komt in de groep terug voor bijvoorbeeld de aankoop van kleding, attributen en dergelijke."

Naast spelers in de theatergroep zoekt de initiatiefneemster een 'manusje van alles' én een leuke naam voor de theatergroep: "Liefst eentje die met Benschop te maken heeft."

Voor meer informatie: 06-25399865/jantvangrinsven@hotmail.com

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden