• Enkele retweets, bij elkaar verzameld door Saskia van Rooy, die Jan Haagsma het lidmaatschap van de commissie hebben gekost.
• Enkele retweets, bij elkaar verzameld door Saskia van Rooy, die Jan Haagsma het lidmaatschap van de commissie hebben gekost. Foto: DTP Het Kontakt

Oproep tot respect; streep door benoeming Haagsma als commissielid

Algemeen 1.387 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Respect, begrip en normale bejegening. Dat wil burgemeester Roel Cazemier bewerkstelligen in een nader gesprek met Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard) en Saskia van Rooy (Dierbaar Krimpenerwaard).

Aanleiding voor deze bemiddelingspoging is de aanhoudende ruzie tussen beiden over de vermeende 'zetelroof' van Van Rooy. Tijdens de raadsvergadering, waarin de dierenactivist uit Stolwijk werd beëdigd, leidde dat bekvechten opnieuw tot emoties. Cazemier vreest voor een langdurige loopgravenoorlog als het wederzijds beschimpen niet ophoudt. "Dan komt hier geen einde aan. Dat wil ik voorkomen. Ik wil vruchtbaar vergaderen."

Volgens Struijs heeft Van Rooy zich niet aan eerdere afspraken gehouden. Hij beschuldigde haar van een lastercampagne tegen Pro Krimpenerwaard en persoonlijke beschadiging van beoogd raadslid Jan Haagsma, die volgens eigen zeggen 'gehackt' is.

Struijs: "Hij is in een kwaad daglicht gesteld. Mevrouw van Rooij moet daar direct mee stoppen. Dit is smaad."

Haagsma werd overigens niet beëdigd als commissielid. Evenals Bert Vriezen (Pro Krimpenerwaard) stemde de raad in grote meerderheid tegen hun benoeming.

Voor Van Rooy de bevestiging dat haar speurtocht naar de tweets van Haagsma succes heeft gehad. Ze wreef dat nog even in bij Ad Struijs. "Op zijn website en in de media maakt hij me uitgemaakt voor 'gelukszoeker' en 'onbetrouwbaar sujet'. Struijs gebruikt meer termen om mij zwart te maken. Het is pure laster. Ik heb namens Pro Krimpenerwaard campagne gevoerd en het verkiezingsprogramma geschreven. Kiezers waardeerden dat met hun voorkeurstemmen. Daarop heb ik mijn zetel opgeëist."

Van Rooy noemde Haagsma openlijk 'racist' en sprak over 'Pegida/Krimpenerwaard'.

Struijs pikte dat niet. "Ik ga nu echter geen heisa schoppen. Er zijn belangrijkere zaken voor ons als raad. We gaan heel veel problemen krijgen met mevrouw Van Rooij", voorspelde hij.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden