Afbeelding
Foto: aangeleverd

Leerlingen Gemini helpen ringslang een handje

Algemeen 597 keer gelezen

GOUDERAK • Havo 2 leerlingen van het Gemini College uit Lekkerkerk staken woensdagmiddag de handen uit de mouwen. Zij hielpen boswachter Rolf van Beek van het Zuid-Hollands Landschap en Koos Rust van de Werkgroep Ringslangen Zuid-Holland bij de bouw van een broeihoop voor ringslangen in natuurgebied de Stolwijkse Boezem.

De ongevaarlijke en schuwe ringslang zet z'n eieren af op plekken die warm zijn door broei (oftewel het verteren van organisch materiaal). Dit kunnen bijvoorbeeld rommelhoekjes zijn op erven met compost, bladafval, mest of turf. Alleen zijn deze op veel plaatsen in de polder verdwenen. De broeihoop die de leerlingen met de boswachter hebben opgebouwd bestaat uit takken, paardenmest en houtsnippers.

Kansrijk
In het noordelijk deel van de Krimpenerwaard komen relatief veel ringslangen voor. Op de heenweg zagen de leerlingen zelfs nog een ringslang die uitgebreid bekeken kon worden. Best spannend zo'n slang in je eigen polder.

Het Zuid-Hollands Landschap helpt de ringslangen in de Krimpenerwaard al jaren en legt met behulp van vrijwilligers broeihopen aan op plekken die kansrijk zijn voor het reptiel. Boswachter Rolf van Beek was dan ook erg blij met de hulp en het enthousiasme van de leerlingen van de Lekkerkerkse middelbare school.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden