Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Kinderen in Gouderak genieten van warme Koningsspelen

Algemeen 645 keer gelezen

GOUDERAK • Mede door het mooie weer was de stemming vrijdag opperbest tijdens de zesde editie van de Koningsspelen in Gouderak.

Voor de ruim 200 grotendeels in oranje uitgedoste leerlingen van basisscholen De Bron en De Kranepoort stonden dertien spellen klaar op het schoolplein, de voetbalkooi en in zwembad De Baan. De sportieve dag begon met een ontbijtje en het zingen van het Koningsspelen-lied: Fitlala. 

Organisator Jeffrey van Herk kijkt halverwege de ochtend tevreden toe hoe de kinderen zich vermaken. Alle voorbereidingen hebben hem best wel wat bloed, zweet en tranen gekost, "maar het is echt tof om te zien dat het allemaal zo goed gaat." 

De 19-jarige Gouderakker volgt een opleiding aan het sportcollege van ROC Midden-Nederland en kreeg de opdracht een sportevenement te organiseren. "Ik dacht meteen aan de Koningsspelen en heb daarom met De Bron, mijn oude school, gebeld. Die vonden het een leuk idee."

Van Herk verzon spellen, maakte spelkaarten (met daarop een uitleg van het spel) en nam contact op met plaatselijke verenigingen. Op de dag zelf hoeft hij eigenlijk niet eens zo heel veel te doen. "Ik loop wat rond, help de vrijwilligers en probeer het de kinderen naar de zin te maken. Voor hen is immers deze dag bedoeld." 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden