• Het inzaaien van de idylle.
• Het inzaaien van de idylle. Foto: Jan Timmer

En nu wachten op de eerste vlinders..

Algemeen 777 keer gelezen

BERGAMBACHT • Nadat begin deze maand de grondbewerking van de nieuwe vlinderidylles was afgerond, werden deze woensdag ingezaaid.

De vlinderidylles zijn aangelegd langs het Lekweidepad bij Bergstoep in Bergambacht en in het 'Weydeblick-gebied' ten noorden van Lekkerkerk, nabij de veldijsbaan. Rond 09.00 uur kreeg een tiental vrijwilligers van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard een uitgebreide instructie over zaaien van de voorzitter van de NVWK, Max Ossevoort.

De Idylles werden ingezaaid met een gebiedseigen kruiden- en bloemenzaadmengsel. Dit mengsel was samengesteld door het bedrijf Biodivers, een pionier op het gebied van zaadmengsels voor vlinders en insecten. De eerste zaaihandelingen waren uitbesteed aan Marc Molenaar en Evert Smits. Marc Molenaar is directeur van Molenaar Hoveniers, de sponsor van de grondbewerkingswerkzaamheden van de idylles. Evert Smits is voorzitter van Leefbaar Bergstoep, de organisatie die de belangen van de inwoners van Bergstoep in de gaten houdt en die er in het verleden voor heeft gezorgd dat het Lekweide-wandelgebied op de huidige plaats is gerealiseerd.

De werkzaamheden vonden plaats onder prima weersomstandigheden, die hopelijk het kiemen van het zaad ten goede komen. Nadat de werkzaamheden bij Bergstoep rond het middaguur gereed waren, werd in de voormiddag de idylle bij Lekkerkerk ingezaaid. Aan het eind van de volgende maand zal blijken of de idylles bloemrijk zijn geworden én of de vlinders er vervolgens op af zullen komen.

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden