• Bram Smits met het certificaat Erkend Duurzaam.
• Bram Smits met het certificaat Erkend Duurzaam.
advertentie

Smits Autobedrijven officieel Erkend Duurzaam

Algemeen 666 keer gelezen

BERGAMBACHT • Alle vestigingen van Smits Autobedrijven zijn sinds maart voor de derde keer officieel Erkend Duurzaam gecertificeerd.

Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM als bewijs dat Smits Autobedrijven in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd.

Verankerd
Wat betekent 'erkend duurzaam' concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Bram Smits een helder antwoord: "Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld naast de 'gewone' banden vooral stille en zuinige banden willen verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie."

Ook als werkgever hebben Bram Smits en zijn filiaalmanagers hun zaken op orde. "Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven. Buiten het bedrijf nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van projecten, sportclubs en instellingen, die wij waarderen en die ondersteuning goed kunnen gebruiken."

Zuinige modellen
Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van het moederbedrijf Smits Auto's komt steeds meer vraag naar schone en zuinige modellen.

"Klanten willen steeds vaker auto's met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij hen informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto's die we nu verkopen: ook in onze werkplaats wordt gewerkt met duurzame materialen en vergaren we de juiste technische kennis om goed onderhoud te plegen."

Twee jaar
Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA, dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Door de hoge score is het certificaat twee jaar geldig.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden