Afbeelding
Foto: Buro Buitenruimte

'Laat kinderen weer in de natuur spelen'

Algemeen 333 keer gelezen

LOPIKERWAARD • Het Lopikerwaarden Streekfonds wil dat er op verschillende plekken in de Lopikerwaard natuurspeelplekken komen. De organisatie stuurde alle politieke partijen in de regio een brief met een inspiratieboekje, met daarin de oproep om tijdens de coalitieonderhandelingen extra aandacht te besteden aan de gezondheid en het welzijn van jongeren.

Natuurspeelplaatsen dagen volgens het Lopikerwaarden Streekfonds kinderen uit om onbekommerd te spelen en te ontdekken. Met natuurlijke materialen wordt relatief eenvoudig een omgeving gecreëerd, waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Takken over een kuil vormen een hut, de rand van de kuil is een afgrond, een boomstam is een brug en een beekje een oceaan. 

Het bestuur van het Lopikerwaarden Streekfonds gaat in gesprek met beheerders van natuur- en recreatiegebieden, gemeenten, bewonersgroepen, onderwijs en verenigingen, om geschikte locaties voor natuurspeelplekken te zoeken. Ook in de uitwerking hecht het Streekfonds sterk aan samenwerking met betrokken partijen en niet in de laatste plaats, de kinderen zelf.

Vanuit verschillende kanten is al belangstelling getoond voor het initiatief en het Streekfonds doet al onderzoek naar mogelijke financiering.

www.lopikerwaarden.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden