• De  brandweerkazerne in Stolwijk maakt onderdeel uit van het plangebied.
• De brandweerkazerne in Stolwijk maakt onderdeel uit van het plangebied.

Verbazing over brief Huurdersbelang: 'We zitten niet op onze handen'

Algemeen 1.018 keer gelezen

STOLWIJK  • Directeur Jacques Reniers van woningcorporatie Groen Wonen Vlist is niet van plan om de samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard op te zeggen en zelf aan de slag te gaan aan de Hoflaan in Stolwijk.

Huurdersbelang had daarom in een brandbrief verzocht, omdat er geen gang zit in de ontwikkeling van de locatie Hoflaan/Bovenkerkseweg in het centrum van Stolwijk. Voorzitter Bas Noorlander had zich een jaar eerder al uitgelaten over de aanhoudende stagnatie. Reniers stelt dat de gemeente het sloop- en bouwplan pas in september 2018 kan bespreken, omdat er meer klussen in de kernen op de agenda staan.

Hij noemt de situatie op de plek van de brandweerkazerne en gemeentewerken 'ingewikkeld', omdat gemeenten en woningcorporatie beide grond in eigendom hebben. Volgens Reniers zou het uitdraaien op een deelproject. Hij prefereert draagvlak bij alle partijen. "Er zijn afspraken gemaakt. Ik stuit op dezelfde procedures als ik alleen aan de slag zou gaan. Daarom hecht ik aan samenwerking."

Onvriendelijk
Dat is ook de insteek van de gemeente Krimpenerwaard. Wethouder Leon de Wit verbaasde zich over de toon van de brief van Huurdersbelang-voorzitter Bas Noorlander, die hij 'ietwat onvriendelijk' noemt.

"Noorlander doet net alsof we de hele tijd op onze handen zitten. Er gebeurt van alles achter de schermen, maar er zijn nu eenmaal diverse projecten in de Krimpenerwaard. Dat geeft veel druk op onze afdeling ruimtelijke ordening."

De Wit gelooft niet dat je door het verscheuren van een contract opeens snelheid kan maken. "Je hebt te maken met een wijziging van het bestemmingsplan en de locatie van de brandweerkazerne. Daarnaast moet je vaststellen welk type woningen je wilt bouwen in het centrum van Stolwijk. Dat is onderdeel van een breder centrumplan en vereist daarom zorgvuldigheid", aldus De Wit. "Dat heb ik vorige maand in een gesprek met Noorlander overigens al laten doorschemeren."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden