Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Emmaschool leeft zich uit met 'project Schoonhoven’

Algemeen 1.075 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Lekker dichtbij en toch nuttig en leerzaam. Het project 'Schoonhoven' is voor de 350 leerlingen van de Koningin Emmaschool een ontdekkingstocht door hun eigen stad.

Ze maken met gids Riet Koster wandelingen door de stad, varen heen en weer met de pont, bezoeken de Grote Kerk en bezichtigen de klassieke Veerpoort.

"Waarom zou je allerlei fratsen uithalen als je pal om de hoek lokale kennis kan opsnuiven?", zegt juf Karin van der Vlist, die met twee collega's het project bedacht.

Twee weken lang staat de Zilverstad prominent op de agenda. Na de officiële opening door burgemeester Roel Cazemier op de vestiging in Thiendenland gingen de leerlingen op stap met een plattegrond. "Het is een bekend gegeven dat je van je eigen woonplaats vaak minder weet dan van andere plaatsen. Ik zou ook wel wat meer kennis willen vergaren van de Schoonhovense historie, maar ik kom er niet aan toe. Misschien schrijf ik me nog een keer in voor de cursus Schoonhovologie", lacht ze.

Voorlopig vermaken de docenten zich met hun groepen met basiszaken. Niet alleen trekken ze er op uit, ook in de klas wordt projectmatig flink de Schoonhoven-kennis opgevijzeld. Zo is er een kleine zilverwerkplaats ingericht waar kleuters sieraden van zilverpapier kunnen vervaardigen.

"Ze vinden het prachtig", zegt juf Annette van der Graaf. "Kinderen zijn graag bezig met nieuwe dingen. Er is hier een oude zilversmid van de Vakschool geweest om het een en ander uit te leggen en Herens & Herens heeft materiaal beschikbaar gesteld."

Ook het veerbedrijf, het kerkbestuur en Schoonhovens Silverhuys werkten graag mee. Alleen een bezoek aan het Zilvermuseum werd afgelast, omdat entreegeld werd gevraagd. "We hebben 75 euro per groep. Dan is het geld snel op", aldus Karin van der Vlist.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden