Afbeelding
Foto: Gemeente Lopik

Start WhatsApp-buurtpreventiegroep Fuikenbrug

Algemeen 372 keer gelezen

LOPIK • Burgemeester Laurens de Graaf heeft dinsdagmiddag een bord 'Attentie Buurtpreventie' ter hoogte van Graafdijk 2D in Lopik onthuld. 

Bij deze handeling was ook Jos Eikelenboom, initiatiefnemer van de whatsapp-buurtpreventiegroep, betrokken. 

"Het betreft de buurtpreventiegroep Wabp Fuikenburg", legt Eikelenboom uit. "Ons gebied omvat dus omgeving Fuikenbrug,  tussen de N210 en de Vriezemanbrug (gedeelte Graafdijk)."

Wapb staat voor de gelijknamige stichting, die zorgt voor de zichtbaarheid en vindbaarheid van de beheerders van de alarm app-groep, zodat  leden snel en eenvoudig in contact kunnen komen met een beheerder in hun de buurt.

Zelf woont de initiatiefnemer sinds enkele jaren aan de Graafdijk en hij kwam door enkele inbraken op het idee om de whatsapp-buurtpreventiegroep te beginnen. "Door de sociale controle vanuit dit soort groepen blijkt landelijk dat het aantal inbraken fors afneemt. Momenteel zijn zestig adressen vertegenwoordigd. Ziet iemand een of meerdere verdachte personen, dan wordt dit op de app gemeld, eventueel gevolgd door een melding naar de politie." 

De gemeente Lopik ondersteunt het initiatief van harte, stelt burgemeester De Graaf: "De bewoners leveren hiermee een actieve bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid van hun buurt. Buurtpreventie heeft een preventieve en repressieve werking. Doordat bewoners oplettend zijn in hun wijk wordt de 'heterdaadkracht' vergroot." 

Bewoners die in het betreffende gebied wonen, maar zich nog niet hebben aangemeld voor de WhatsApp-groep kunnen dat dat doen via: eikelenboomjos@gmail.com
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden