• V.l.n.r.: Frans Wijnmaalen, Kees Weijling en John van der Ham.
• V.l.n.r.: Frans Wijnmaalen, Kees Weijling en John van der Ham. Foto: Jan Timmer

Oranje Getrouw wil snel oefenruimte in Krimpen

Algemeen 707 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Muziekvereniging Oranje Getrouw heeft tot en met 31 mei de tijd om gebouw Big Bear in Krimpen aan den IJssel te verlaten. De gemeente wil het pand in lege staat aanbieden aan een eventuele koper.

"Ach, de dreiging dat we hier uit moeten hangt al een jaar of vijf boven ons hoofd", weet Oranje getrouw-voorzitter John van der Ham. "We hebben al een paar keer uitstel gehad én steeds de toezegging dat de gemeente met ons in gesprek zou gaan over een alternatieve oefenruimte. Ooit hebben we een keer gesproken met De Tuyter. Daar reageerde men vrij positief. Men zou de uitkomst doorspelen naar de gemeente, maar die reageerde met de volgende drie woorden: 'Het kan niet'. Daarna werd het angstig stil. Op 8 december hebben we nog een brief gestuurd naar het gemeentehuis. De enige reactie die we terugkregen was een ontvangstbevestiging."

Niet serieus
"Sinds het jeugd- en jongerenwerk in 2012 de Big Bear heeft verlaten, verkeren wij al in onzekerheid over onze toekomst in het gebouw", vult algemeen bestuurslid Kees Weijling aan. "Dat is uitermate vervelend. We voelen ons niet serieus genomen. Hoe het straks verder moet? Ik zou het niet weten. We gaan als de situatie niet snel veranderd ons dertigjarig bestaan in november niet halen."

Halverwege de jaren negentig gold de club als een boeiend muziekgezelschap met zo'n zestig leden. Na de millenniumwissel zakte dat aantal gestaag. "Ongelooflijk jammer, maar vrijwel elke muziekvereniging in Nederland heeft er mee te maken", zegt penningmeester Frans Wijnmaalen. "Maar het plezier om samen te spelen is er niet minder om hoor. Vandaar dat we vurig hopen dat we vanaf 1 april een nieuwe ruimte hebben."

Bij de gemeente Krimpen aan den IJssel kan men zich niet vinden in de kritiek van Oranje Getrouw. "We zijn steeds met de vereniging in gesprek geweest en hebben verschillende alternatieven geboden," zegt een woordvoerder. "Wij hebben overigens begrepen dat dat Oranje Getrouw inmiddels op eigen initiatief in gesprek is met de scouting om daar een onderkomen te vinden. Hopelijk gaat dat lukken en kunnen ze binnenkort op een nieuwe plek musiceren."

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden